“Bu sistem daha ne kadar böyle yürümez olacak?”

AYGÜL KONAR

Hükümetin yapay gündemlerle politikalar ürettiğine değinen Okan Gaytancıoğlu, Danıştay’ın andımız ile ilgili kararına da tepki gösterdi.

“HÜKÜMET BİR NESLİ KAYBETME PAHASINA BU TABLET DAĞITIMINI SÜRDÜREMEDİ”

Açıklamalarına, AK Parti’nin pandemi krizinin hiçbir aşmasını doğru düzgün yönetemediğini belirterek başlayan Gaytancıoğlu, “Maske dağıtımında başlayan krizler insanların borçlandırılması ile devam etti ve aşıya ulaşım ciddi anlamda sıkıntı oldu. Tabi bu süre içerisinde birçok işyeri kapandı, birçok önlemler alındı, halkımızda kurallara riayet etti. Ancak ekonomik yönden çok büyük sıkıntılar çekti. Bir de düşünmemiz gereken milyonlarca çocuğumuz var. Bunlarda eğitim almak zorunda. Bütün dünya ülkeleri bizim gibi uzaktan eğitime geçiş yapıtılar ama uzaktan eğitime geçiş yaptıklarında bütün gençler, çocuklar çok rahat derslerini görebildiler. Çok rahat sınavlarını yapabildiler. Ama bizde tableti olmayan telefondan internete bağlanamayan öğrenciler var. Avrupa Birliği ülkeleri içinde internet hızı en düşük dünya ülkelerinde de internet hızı arasında son sıralarda yer alan bir ülke olduğumuz için hükümet bir nesli kaybetme pahasına bu tablet dağıtımını sürdüremedi. 1 Mart tarihi itibariyle bazı sınıflarda yüz yüze eğitime başlandı ancak öğretmenler aşılanmadı. Öğretmenlerin aşılanmadığı, okullarda ki görevli personelin aşılanmadığı bir ortamda çocukların yüz yüze eğitim yapması ile birçok sakıncaların doğacağını biz sürekli hükümete ilettik. Bunlar bir şekilde belki aşılanır ama uzaktan eğitime erişemeyen milyonlarca çocuk var. Bu çocuklar yarın öbür gün sınavlara girdiğinde yüz yüze eğitim ya da uzaktan eğitim gören, başarılı olan kişilerle aynı sınava girdiklerinde ne olacak? Yani büyük bir fırsat eşitsizliği var. Bu uzaktan eğitimi bir an önce erişilebilir hale getirmeleri lazım”  ifadelerine yer verdi.

“HÜKÜMET EKONOMİ ALANINDA SINIFTA KALDI”

Hükümetin birçok alanda sınıfta kaldığını söyleyen Gaytancıoğlu, sözlerine şöyle devam etti: “Hükümet ekonomi alanında sınıfta kaldı, dış politikada sınıfta kaldı. Sürekli de gündem değiştiriyor. Türkiye’nin gerçek gündemi yoksulluk, işsizlik, hayat pahalılığı, eğitime erişememe, aşının ulaştırılamaması. İnsanlar sokağa çıktıklarında bunu konuşuyorlar ama hükümet nedense gündemi yapay politikalarla, dokunulmazlıkların kaldırılması, anayasa değişikliği, uzay gibi birkaç gün gündemi meşgul eden politikalarla yürütmeye çalışıyor. İnsanlar benim evimde üç tane çocuğum var, uzaktan eğitime telefondan bağlanmaya çalışıyorlar, zaten internet paketim bitiyor diyor. Yardım istiyorlar.  Yürümeyen bir sistem var. Bu sistem daha ne kadar böyle yürümez olacak? Ne zaman çözülecek diye sürekli gündemde tutmaya çalışıyoruz.”

“TÜRKÜM, DOĞRUYUM, ÇALIŞKANIM DİYEREK BÜYÜYEN NESİLLERİZ”

Son olarakandımız ile ilgili Danıştay tarafından verilen karar hakkında görüşlerini bildiren Okan Gaytancıoğlu, “Andımızın da Danıştay tarafından okunmasının uygun görülmemesi son derece yanlış bizler, Türküm, doğruyum, çalışkanım diyerek büyüyen nesilleriz. Hiçbir zaman doğruluktan çalışkanlıktan ödün vermeyen nesiller var. Bunun söylenmesi kimleri rahatsız ediyor. Biz bunu anlamakta zorluk çekiyoruz. Meclise geldiği zaman kimlerin oy verip kimlerin vermediğini de çok iyi biliyoruz. Halkımızda bunları bilsin. Bunlar son derce yanlış. Çocukların gelecek nesillerimiz olduğunu bilmeleri lazım. En büyük yatırım çocuklara, gençlere yapılan yatırımdır” şeklinde açıklamalarda bulundu.