AYGÜL KONAR

Gaytancıoğlu, yangın bölgelerinde ciddi sorunlar oluştuğunu belirtirken, vatandaşların da zorluklar yaşadığını belirtti.

Ayrıca Gaytancıoğlu, yaptığı açıklamada, “İnsanlar bu durumdayken neden Somali’ye 30 milyon dolar yardım ediyorsunuz?” diye sordu.

“İNSANLAR NE DURUMDA NE YAPIYORLAR, NE YİYİP NE İÇİYORLAR DÜŞÜNMEYEN BİR İKTİDAR VAR”

AK Parti Milletvekillerinin halkın içinde olmadığını dile getiren Okan Gaytancıoğlu, açıklamasında şu ifadelere dikkat çekti: “Adalet ve Kalkınma Partisi’nin halktan koptuğunu, devleti yönetmekten aciz olduğunu, her fırsatta söylüyoruz. Ciğerlerimiz yanıyor. Geçtiğimiz yıl Türkiye’de 210 bin dekarlık orman yanmışken, bu sene sadece Muğla bölgesinde 420 bin dekar alan yandı. Yangın bunun iki katı olmuş ve bugün geldiğimiz Antalya, Manavgat, Alanya, Muğla bölgesinde 500 bin dekarlık orman yangını var. Evler, ağaçlar yandı. Hayvanlar yandı, insanlar perişan, canlarımızı kaybettik. AK Parti halktan kopmuş ki buralara gelemiyorlar, yukarıdan helikopter ile izliyorlar. AK Parti Milletvekilleri halkın içinde yoklar, geçmiş olsun bile diyemiyorlar. TOKİ’yi kullanacağız, biz size yardım edeceğiz, zararları kapatacağız diyorlar. Neden bu zararlara engel olamadınız? Türkiye Cumhuriyeti’nin 3’te 1’i ormanlar ile kaplıyken uçak filosu yok, helikopter filosu yok. İnsanlar bu durumdayken neden Somali’ye 30 milyon dolar yardım ediyorsunuz? Neden Bosna Hersek üzerinden Türkiye’ye 8 bin ton et getirilmesine izin veriyorsunuz? Halktan kopmuş sadece rantı düşünen iktidar tarafından yönetiliyoruz. İnsanlar ne durumda ne yapıyorlar, ne yiyip ne içiyorlar düşünmeyen bir iktidar var. Somali’ye tabii ki yardım edelim ama önce kendi ülkemizdeki insanların karınlarını doyuralım. Türkiye büyük bir ülke ama insanları zor durumda. Yangın yerindeyiz, Türkiye’nin her yerinden gelen yardım araçlarını gördük. Gönüllü vatandaşlarımız sürekli yardım ediyor. Biz Kurtuluş Savaşı yapmış bir ülkeyiz, herkes birbirine yardımcı oluyor ama hükümet burada devleti temsil ediyor. Bir uçak filosu olması gerekir, helikopter filosu olması gerekir. Orman Genel Müdürlüğü bundan iki ay önce bir ihale yaptı, 3 milyon liralık hizmet aracı aldı. Bunların hepsi makam aracı, bunun yerine helikopter alınabilirdi, itfaiye aracı, arazöz alınabilirdi. Şu anda bunlar lazım. Türkiye’nin ormanları yanarken bizim paralarımızı har vurup harman savurmamamız gerekir. Vatandaşımıza, yurttaşımıza vermemiz gerekir.”