SONGÜL KONAR

Saat 10.30 sıralarında başlayan toplantıya; Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu,  İstekler Group Alışveriş Merkezleri A.Ş. yöneticisi Aydın İstek ve davetliler katıldı.

“KENDİ BÖLGEMİZİN ÜRÜNLERİNİ DE SERGİLEYEBİLİRİZ”

Türkiye’nin tüm lezzetlerini Keşan’da bölge halkıyla buluşturmak istediklerini belirten İstek, “Bu tarz organizasyonların bölgemize değer kattığını düşünüyorum. Farklı kültürleri yaşatmış oluyoruz. Daha önceki yıllarda da ‘Yöresel Lezzetler’ çalışmalarına ev sahipliği yapmıştık. Bundan sonraki çalışmalarda da Türkiye’deki tüm lezzetleri burada tanıtmaya devam edeceğiz. Ayrıca bizim bölgemizde yetişen ürünlerin tanıtımı, satışı Bendis AVM’deki bir programda yapılabilir. Kendi bölgemizin ürünlerini burada sergileyebilirler. Bu vesileyle tüm katılımcılara teşekkür ediyorum.” dedi.

“KEŞAN HALKINA FARKLI LEZZETLERİ TATTIRMAK İÇİN BURADAYIZ”

Gaziantep İl ve İlçe Dernekleri Federasyonu Genel Sekreteri Nurhayat Yazıcı da organizasyonla ilgili şunları söyledi: “Şu an burada Türkiye’nin her yerinden esnafımız bulunmakta. Keşan halkına farklı lezzetleri tattırmak için buradayız.”

“YÖRESEL LEZZETLERİN KEŞAN’LA BULUŞMASI BİZİM İÇİN ÇOK KIYMETLİ”

Birçok yöresel ürünün halkla buluşması noktasında bir çalışma gerçekleştirildiğini belirten Helvacıoğlu da, “Gaziantep’in tatlarının Keşan’daki arkadaşlarımızla buluşması bizim için çok kıymetli. Bizlere de örnek oluyor. Önümüzdeki zamanlarda gerçekleştirmek istediğimiz projelerimiz arasında Trakya’nın yöresel ürünlerinin tanıtılması, internet ortamında satılması ve Türkiye’yle buluşturulması da var. Bu organizasyonun 3’üncüsü gerçekleştiriliyor, tepkiler olumlu. Bu çalışmalara Keşan’daki firmalarında katılmasını sağlamamız lazım. Organizasyona katkısı olan herkese teşekkür ediyorum. Bu gelişmeleri destekliyoruz. Bu yenilikleri destekleyen bir anlayışla belediyeciliğe başladık. İleride bizim de katkımızı hissedecekler. Yöresel ürün stantları 10 gün boyunca burada. Bütün halkımızı davet ediyoruz. Lezzet farklılığı her zaman çeşitlilik getirir.” şeklinde konuştu.