9 Şubat 2001 tarihinde Keşan Belediye Başkanı iken vefat eden Mehmet Gemici 13. ölüm yıldönümünde, Keşan Belediye Meclisi üyesi iken 10 Şubat 2007 tarihinde vefat eden İsmail Eker ölümünün 7. yıldönümünde dün Asri Mezarlık’taki mezarları başında düzenlenen törenle anıldılar.

Törenlere, Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan, Çamlıca Belediye Başkanı Halil Büyükyatıkçı, Yenimuhacir Belediye Başkanı Recep Ordu, Hacı Belediye Başkanı Cevdet Karagöz, Edirne İl Genel Meclisi Başkanı Nusret Uybaş, CHP Keşan İlçe Başkanı Vedat Koyuncu, Keşan Belediye Başkan aday adayları Ufuk Kanışkan, Şenol Yalı, Mustafa Bezbaş, Keşan Belediye Meclisi, Edirne İl Genel Meclisi ve CHP Keşan İlçe Yönetim Kurulunun bazı üyeleri, çok sayıda vatandaş ile Gemici’nin eşi Lütfiye Gemici, kardeşi İsmail Gemici ile yakınları, İsmail Eker’in babası Ali İhsan Eker, oğlu Ahmet Eker ve yakınları katıldı.


CHP Keşan İlçe Başkanı Vedat Koyuncu, Keşan Belediyesi’ne önemli hizmetleri bulunan merhum Keşan Belediye Başkanı Mehmet Gemici’yi ölümünün 13.yıldönümünde anmak üzere mezarı başında toplandıklarını belirterek “Her daim merhum belediye başkanımızın izinden gitmeye devam edeceğiz. Keşan’a ve partimize yaptığı hizmetler ve çalışmalar unutulamaz. Kendisini saygıyla anıyoruz” dedi.

Koyuncu’nun ardından konuşan Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan da şunları söyledi: “Bugün Keşan’a 3 dönem hizmet vermiş kendisini halkına adamış ve bu uğurda hayatını vermiş merhum belediye başkanımız Mehmet Gemici’nin ölümünün 13. yıldönümünde  anısı adına buradaki kabri başında bir kez daha beraberiz. Önce geride kalan ailesine ve sülalesine Allah’tan uzun ömürler sabırlar ve esenlik diliyorum. Keşan’a 2.5 dönem yaptığı hizmetlerden dolayı da şu andaki başkan olarak Keşan halkı adına şükranlarımı minnetlerimi sunuyorum. Allah nur içinde yatırsın, her zaman yaptıkları bizlere rehber olacaktır. Onu hiç unutmayacağız nur içinde yatsın. Katılımınızdan dolayı hepinize teşekkür ederim”

Özcan’ın konuşmasının ardından söz alan Lütfiye Gemici de, böyle bir günde kendilerini yalnız bırakmayan herkese teşekkür ederek “Onu çok özledim. Kendisi bugün tüm sevenleri ve dostları ile buluştu” dedi.

Konuşmaların ardından emekli imam Salim Akın tarafından okunan dualarla tören sona erdi.  




İSMAİL EKER

Gemici’nin anma töreninin ardından İsmail Eker de mezarı başında düzenlenen törenle anıldı. Buradaki törende konuşan Belediye Başkanı Özcan şunları söyledi: “2004 yılında göreve geldiğim ilk dönemde ve siyasete girdiğimde sağ kolum diye tabir ettiğim arkadaşım rahmetli İsmail Eker’in mezarı başında 7. ölüm yıldönümünde O’nu anmak üzere toplandık. Bu arkadaşımla bizim bir geçmişimiz oldu. Aynı yaştayız. O burada biz hala dünyadayız. Allah O’na rahmet eylesin. Mekanı cennet olsun. Hepimize böyle anılmak kısmet olsun. Geride kalan acılı ailesine sabır ve metanetler diliyorum.”

Ahmet Eker de anma törenine katılanlara ve bu anma töreni geleneğini başlatan Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan’a teşekkür etti.

Ardından Salim Akın tarafından okunan dualarla tören sona erdi.

PARTİDEKİ ANMA TÖRENİ

Mezarlıktaki anma töreninin ardından CHP Keşan İlçe Binası’nda da Mehmet Gemici için bir anma töreni düzenlendi.

Buradaki törende ilk olarak konuşan Lütfiye Gemici, Mehmet Özcan, Vedat Koyuncu ve tüm partililere teşekkür ederek, “Öyle düşünüyorum ki O da çok mutlu oluyordur. Hala sevilip anılmak  çok güzel bir şey. Duygularınız ve katılımınız için çok mutluyum. Hepinize ayrıca teşekkür ediyorum” dedi.

Daha sonra söz alan Özcan da,  “13 sene sanki dün gibi. Rahmetli Mehmet Abi aramızdan ayrıldı. Kendisi partimize bir idol oldu. Hepimize örnek oldu. Hep O’nun örnekliği devam edecektir. Ben öncelikle dürüst siyasi diyorum. Keşan’a yaptığı belediyecilik anlamındaki işlerden dolayı, hizmet  demek istemiyorum çünkü hizmetin adı hırsızlık oldu artık. Yaptığı işlerden dolayı şu andaki başkan olarak halkımız adına minnetarlığımı bildiriyorum. Önemli olan O’nun bıraktığı ideali daha üst seviyeye taşımaktır. Biz her zaman kendisini örnek aldık. Bizden sonrakiler de kendisini örnek alacaktır. Geride kalan ailesine yeniden sabırlar ve esenlikler uzun ömürler diliyorum. Tabii kısmet işi bunlar, umarım ben de aynı kaderi paylaşmam. Mutlaka günün birinde öleceğiz ama bu şekilde anılmak hepimize kısmet olsun. Hepinize saygılar sunuyorum.”  şeklinde konuştu.

Özcan’dan sonra söz alan Koyuncu da bir soy ismin bu kadar taçlandırılmasının çok önemli olduğunu belirterek “Ben de herkesin böyle anılmasını isterim. Partimize ve belediyemize böyle bir gurur bırakmasını diliyorum. Mehmet Gemici deyince ben tıkanıyorum, duygulanıyorum. O gerçekten benim gençlik yıllarımda başkanımın da dediği gibi idolümdü. Örnek aldığım isimdi. CHP’yi ve sosyal demokrasiyi bizlere sevdiren isimdi. Keşan’a çok büyük katkıları oldu. Belediyecilik anlamında , sosyal demokrasiyle belediye nasıl yönetilir, bize onu gösterdi. Çok güzel örnekler verdi. Kendisini saygıyla anıyoruz. Bu birliktelik, bu partin bütünlüğü her zaman böyle olsun. 30 Mart’ta yine Gemici’nin hatırına Keşan Belediyesi’nde CHP olsun. Parti genel merkezimizden gelen en son gelen bilgiler doğrultusunda resmi bir karar değil ama belediye başkanımız Mehmet Özcan’ın yeniden aday olduğu şeklinde. Tüm aday adaylarının birlik bütünlük içerisinde hareket etmesini istiyorum. Başkanımıza ve partimize başarılar diliyorum. Hayırlı olsun diyorum. Kimsenin küsmek gibi bir lüksü yok. Bu parti çok büyük bir parti. Bu partinin birer ferdi olarak üyesi olarak hepimiz çok daha fazla çalışacağız. Bu Keşan’daki iktidar gururunu hep yaşayacağız. Teşekkür ederim.” dedi.

Konuşmaların ardından Mehmet Gemici’nin vefat ettiği 2001 yılında partide açılan anı defterinden  yazılan mesajlardan bazıları okundu.

Ardından Keşan’da yayın yapmış olan Ulusum TV’nin sahibi Hasan Dağ 1994 yılında Mehmet Gemici ve eşi ile yapılan bir röportajın CD’sini günün anısına Lütfiye Gemici’ye hediye etti. Lütfiye Gemici Dağ’a teşekkür etti ve yeniden o günlere gittiğini belirtti.