Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, yaptığı açıklamada, köylere dağıtılacak olan çöp konteynerleri ve araçları, Keşan’a doğalgaz getirilmesi ve Gıda Organize Sanayi Bölgesi’yle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Vali Şahin, önceki gün Erikli Sahili’nde gerçekleştirdiği incelemelerin ardından İl Özel İdaresi Keşan Bakımevi’ni ziyaret etti.

Ziyaretle ilgili konuşan Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, “Türkiye’de ilk kez belki de tüm köyleri içine alan bir temizlik seferberliği başlatmış bulunuyoruz. Tabii ki bunu sadece valilik ve özel idare olarak değil kaymakamlarla beraber tüm ilçelerimizde köylere çöp konteynerlerini ulaştırıp, köylerin haftada 2-3 kez çöpünü alıp bunları çöp depolama alanlarına taşıyacağız. Köylerimizin temizliğini en güzel şekilde yapmayı düşünüyoruz. Bin 750 adet çöp konteynerini köylerimize dağıtılmak üzere kaymakamlarımıza gönderiyoruz. Önümüzdeki günlerde çöp arabalarını da kaymakamlarımıza göndereceğiz. Keşan’a 1 tane gönderilecek. Ancak 2 tane olması içinde üzerinde duracağız. En çok köyü olan Keşan’la Uzunköprü. Uzunköprü’de 54 köy var. Şu an çöp konteynerlerinin dağıtımını yaptık. Her 50 nüfusa 12 çöp konteyneri veriyoruz. Bu şekilde kaymakamlara durumu ileteceğiz. Bu çöplerin toplanmasından da muhtarlıkları mesul tutacağız. Her hane başına da 5 TL toplanacak. Bu bir sigara parası bile değil. İnşallah köylerimizi pırıl pırıl yapacağız. Kaymakamlarımız öncelikle köylere gidip, köyleri dip bucak bir güzel temizlettirecek. Köyün şehirden farkı olmayacak. Dışarıdan biri geldiğinde pırıl pırıl görecek.” dedi.

BU SENE BU İŞ OLACAK

Doğalgaz konusuna da değinen Şahin, şunları söyledi: “Bu sene inşallah doğalgaz işi bir firmaya verilecek. Büyük ihtimalle de Zorlu Grubu’na verilecek. Zorlu buraya girerse işi çok kısa sürede tamamlar. Bu sene bu iş olacak. Sadece Keşan değil İpsala ve Uzunköprü’de işin içinde. Görüşmelerimiz devam ediyor.”

2 SENE İÇERİSİNDE FABRİKALAR ÇALIŞMAYA BAŞLAR

Dursun Ali Şahin, Keşan’a kurulması planlanan Gıda OSB’yle ilgili Keşan’ın önemli bir yol kat ettiğini dile getirerek, “20 Mayıs’ta tespit heyeti gelerek, kararını tam olarak verecek. Bütün bakanlıklardan görüş de alındı. Artık bin dönüm üzerinde 150 veya 200 parsel yapıp, sanayicilerimize bu parseller dağıtılacak. Parselasyona geçilmesiyle ilgili karar olacak. Artık önünde hiçbir sorun yok. Önce bir imar planı çizimi olacak. İmar planında parselasyon olacak. Bu parsellerin de firmalara dağıtımını gerçekleştireceğiz. Tabi altyapı ücretlerini kendilerinden alacağız. Onun için metrekare fiyatları Gıda OSB için kurulacak yönetimde belirlenecek. Bu yönetimin başkanlığına da sayın kaymakamımızı getireceğim. Borsada bu işin içerisinde olacak. Güzel bir yönetimle sanırım 2 sene içerisinde fabrikalar çalışmaya başlar diye düşünüyorum.” şeklinde konuştu.