SONGÜL KONAR

“CİDDİ ÇALIŞMALARIMIZI BAŞLATTIK”

Oy çokluğu ile Grup Başkan Vekili ve grup sözcüsü seçildiğini ifade eden Gümülcineli, “Beni bu göreve layık gören tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Bu görevi layıkıyla yapacağımdan kimsenin kuşkusu olmasın. Asıl hedefimiz bulunduğumuz yöreye, ilçeye İl Genel Meclisi Üyelerine düşen görevi sağlıklı bir şeklide yapmak. Bu anlamda da ciddi çalışmalarımızı başlattık. İlk toplantımızda bölgemizle ilgili görev aldığımız komisyon başkanlıklarında da çalışmalarımızı titizlikle yaptık. Mayıs ayı meclis toplantımızda çalışmalarımızı meclise sunduk. Önümüzdeki süreçte tespit edildiği çalışmalarımızın yapılmasını yönünde takipçisi olacağız.” dedi.

“SEZON BAŞLAMADAN ÇALIŞMALARIN GERÇEKLEŞTİRİLECEĞİNE İNANIYORUZ”

Çevre ve Sağlık Komisyonundaki çalışmalarda da Başkan seçildiğini ifade eden Gümülcineli, “Turizm mevsimi yaklaşıyor. Sahil bölgelerimizde ve turistik alanlarımızdaki yaptığımız çalışmalar ve tespitleri rapor haline getirerek İl Genel Meclisine sunduk. Sahillerimizde bulunan çöp sorunlarını, çevre kirliliğini, bölgede güvenlik sorunları ile ilgili raporları sunduk, en kısa zamanda sezon başlamadan çalışmaların gerçekleştirileceğine inanıyoruz. Vali ile bunları görüştük.” dedi.

Köylere Yönelik Hizmetler ve Orköy Komisyonu başkanı olarak Erdinç Can’ın oy çokluğu ile seçildiğini belirten Gümülcineli, “Erdinç arkadaşımız çok güzel çalışmalar yaptı. Eğitim ve Sosyal Hizmetler raporunu sunduk. Çalışmalarımızı ciddiyet ile sürdürmekteyiz. Merkez ve ilçelerde bulunan temel eğitim sayısı 188, ilk ve acil yardım çantalarının 91 inde eksik olduğu tespit edildi. Tespit edilen okulların ilk ve acil yardım çantalarının tamamlanması için çalışmalara başlayacağız.” şeklinde konuştu.

“SAROS KÖRFEZİNE KİRLİLİK ANLAMINDA CİDDİ SIKINTILAR YARATACAĞI MALUM”

Saros Körfezi Sazlıdere’ye yapılması planlanan FSRU Gemi İskelesi ile ilgili konuşan İl Genel Meclis Üyeleri sözlerini şöyle sonlandırdılar: “Konu bölgemiz ile ilgili. Saros Körfezine kirlilik anlamında ciddi sıkıntılar yaratacağı malum. Saros Körfezi dünya da ender olan körfezler arsında. Bu anlamda İl Genel Meclisi olarak üzerimize düşen görevleri hassasiyetle yapacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın, takipçisi olacağız. Önümüzde Haziran ayı toplantılarında rapor edip arkadaşlarımız ile gündeme getireceğiz. Keşan’ın dışında olan arkadaşlarımızı da bu konuya katacağız. Türkiye’nin ilgisini çeken bir coğrafyamız var. Bunu hassasiyetle korumamız lazım. Bölgemizde sanayi muhakkak olmalı ama turizmi, sağlığı etkilemeyecek şekilde olmalı. Ülkemizin birçok noktasında plansız sanayileşme ile çevremizi kirlettik. Trakya’yı da kirletmeden gerekli önlemlerin alınmasını istiyoruz. Bölgemizin menfaati, geleceğimizin korunması için her türlü katkıyı sunmaya hazırız.”