CHP Keşan İlçe Başkanı Erdoğan Gümülcineli,  5 Aralık Pazar günü yapılacak ilçe kongresinde tekrar ilçe başkanlığı görevine talip olduğunu dün düzenlediği basın toplantısı ile açıkladı.

Eski Adliye Binası’nda bulunan CHP Keşan İlçe Başkanlığı lokalinde Saat 12.00’de başlayan toplantıya, Belediye Başkanı Mehmet Özcan, Belediye Başkan Yardımcıları Cengizhan Aktan, Salim Şevik, bazı belediye meclis üyeleri ve kalabalık bir partili grup katıldı.

 Belediye Başkanı Özcan burada yaptığı konuşmada 5 Aralık’taki kongrede Gümülcineli’yi destekleyeceğini açıkladı ve “Sayın Gümülcineli’ye başarılar diliyorum. Açıkça söylüyorum bir partili büyüğüm olarak her zaman belediyede de bir danışmanım oldu. Çünkü sosyal demokrasiyi çok iyi bilen bir insan. Tecrübesiyle partiyi bütünleştirip toparlayacağına inandığım bir insan. Kendisine de desteklerimi burada ifade ediyorum. Hayırlısı olsun” dedi.

Konuşmasına düzenlediği basın toplantısına katılanlara teşekkür ederek başlayan Gümülcineli ise, “Öncelikle önümüzdeki 5 Aralık Pazar günü yapılacak olan ilçe kongremize yönelik adaylık açıklamama katılmanız ve verdiğiniz destekten dolayı teşekkür ediyorum. Değerli arkadaşlar hepinizin bildiği gibi bundan 1.5 yıl önce Keşan’da bir görev değişimiyle tekrar göreve geldik ilimizin atamasıyla. Daha sonra ilçe kongremiz ile birlikte yönetimimizi oluşturduk, yönetimimizle birlikte görev taksimlerini hızlı bir şekilde yaparak hemen ayağımızın tozuyla önümüzde cumhurbaşkanlığı seçimlerini bulduk. Bu anlamda yönetimimiz ve diğer çalışma arkadaşlarımız, belediye başkanımız ile birlikte hızlı bir şekilde cumhurbaşkanlığı seçimlerine organize olarak gerekli çalışmalarımızı yaptık. Akabinde 7 Haziran Genel Seçimleri – 1 Kasım Genel Seçimleri yani böyle bir yoğun tempo içinde sizlerin büyük katkısı ve özverisiyle, partiye olan sorumluluk anlayışınızla, Keşan’daki tüm bu çalışmaları ortak bir anlayış içinde çok sağlıklı olarak yaptığımıza inanıyorum. Bunun sonucu olarak da gerek cumhurbaşkanlığı seçiminde gerekse 7 Haziran ve 1 Kasım seçimlerinde Keşan’daki oylarımızı arttırarak devam ettik” dedi.

SEÇİMLERİ EN SAĞLIKLI BİÇİMDE YAPIP İSTEDİĞİMİZ SONUÇLARI ALDIK

 Keşan’da ve Edirne’de elde edilen seçim başarılarının Türkiye genelinde arzu ettikleri şekilde sonuçlanmadığını kaydeden Gümülcineli: sözlerine şöyle devam etti:  “Buradan şu çıkıyor ki her zaman Keşan bunu yapmıştır, Edirne bunu yapmıştır ama böyle bir organize birlik, sağlıklı bir çalışma anlayışı içinde yönetimlerimiz, üyelerimiz dayanışma içinde olursa Türkiye’de de genel seçimlerde çok daha sağlıklı sonuçlar alacağımıza inanıyorum. Ben bu anlamda gerçekten samimiyetle söylüyorum Keşan’daki bu 1.5 yıl süre içinde seçimlerde hepinizin çok yoğun bir katkısı oldu, özverili bir çalışma içinde oldunuz. Başta Belediye Başkanım olmak üzere hiçbir zaman bizi yalnız bırakmadı. Karşılıklı özveri ve saygı çerçevesi içinde arzu ettiğimiz seçimleri en sağlıklı biçimde yapıp iyi sonuçlar aldık. Bundan sonra da bu anlayış çerçevesi içinde bu çalışmalarımızı hiçbir ayrım gözetmeksizin, tarafsızlık ilkesi içinde eğer bana görevi verirseniz bu çalışmalarımıza devam edeceğiz.”

BUNLAR BİRER TESADÜF DEĞİL

Gümülcineli konuşmasına şöyle devam etti: “Değerli arkadaşlar bu ülkenin bize ihtiyacı var. Bütün iyi yürekli insanlar bizde. Bütün aydınlık yüzler bizde. Bütün iyi düşünen insanlar bizde. Ülkesini seven, ülkenin bütünlüğünü, yoksul insanların iyi ve refah içinde yaşamasını her söyleminde bunu dile getiren insanlar bizde. Ancak maalesef ki ülke genelinde bir türlü iktidar olma şansını yakalayamadık. Umuyorum bu kongreler ve önümüzdeki yapılacak kurultay en yakın genel ve yerel seçimlere yönelik bu anlamda ülke genelindeki eksiklerimiz sıkıntılarımız nelerdir, tespitini yaparak bazı bölgelerde alınan sonuçlara da bir örnek olarak önümüzdeki genel ve yerel seçimlere hazırlığını yapacaktır diye düşünüyorum. Biz de bu konuda elimizden gelen katkıyı hep birlikte vereceğiz. Değerli arkadaşlar 5 dönemdir burada üst üste yerel seçimleri büyük çoğunlukla kazanıyoruz. Bunlar birer tesadüf değil. Bunlar da Keşanlı hemşehrilerimizin, partililerimizin, yerel yönetimlerde görev almış arkadaşlarımızın büyük çalışma arzusu ve gönüllülük esasına dayalı, hiçbir menfaat karşılığı beklemeden çalışma duygularıyla bu sonuçları her zaman alıyoruz. Bundan sonra da almaya devam edeceğimize inanıyorum.”

BU YOLDA DA DEVAM EDECEĞİM

Siyasi hayatında hiçbir zaman hedefinin bir başkan, bir belediye başkanı, bir milletvekili olmak olmadığını da ifade eden Gümülcineli,” Tamamen gönüllülük esasıyla ve  bu anlayışa, bu partiye, bu düşünceye, bu insanlara hizmet etmek gibi bir hedefi seçtim kendime. Ama şartlar insanları yeri geldiğinde belli yerlere taşıyor. Sen istesen de istemesen de toplumun işaretiyle bir yere varmış oluyorsun. Elbette ki siyasette bir takım hedefler olmalı. Ülke yönetimine insanların refahını sağlamak için talibim dersiniz. Belediye başkanı olup ilçeme, beldeme, köyüme daha iyi hizmet etmek istiyorum dersin. Bu hedefler muhakkak olmalı. Bu herkesin demokratik hakkıdır. Bu anlamda şuraya gelmeye çalışıyorum. Hedefim direk bir makam ve koltuk hesabı yapmadan ortak anlayış içinde kimseyi dışlamadan birlik ve bütünlük içinde çalışmamızı sağlamak gibi bir hedefi kendime seçtim. Bu yolda da devam edeceğim. Sizlerin yeter ki bu katkı ve anlayışı, desteği yanımda oldukça ben her türlü fedakârlık içinde olacağıma inanmanızı istiyorum. Bugün buraya katıldınız, bana destek verdiniz. Ancak bu burada kalmamalı. Muhakkak önümüzdeki 5 Aralık İlçe Kongresi’nde başka arkadaşlarımız da aday olmayı düşünebilir. Bu anlamda hepsi bizim arkadaşımız. Bu parti içi hizmet yarışıdır. Hiçbir zaman birbirimize küslük, dışlama, ayrıştırma düşüncesine getirmemeli. Hedefimiz bu partiye hizmet ve bu ülkede partimizi iktidar yapmaktır. Katıldığınız için hepinize sonsuz saygı ve teşekkürlerimi sunuyorum. İlçe kongremizin Keşan’a hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

ÖZCAN: 5 ARALIK’TA GÜMÜLCİNELİ’Yİ DESTEKLİYORUM

Gümülcineli’nin ardından Belediye Başkanı Mehmet Özcan söz aldı. Belediye başkanı olduğu 3 dönemdir Erdoğan Gümülcineli’yi tanıdığını kaydeden Özcan,  şunları söyledi: “İki dönem meclis üyeliği yaptı. Ülkede bazen programda olmayan şeyler yaşayabiliyoruz. 1.5 sene önce partide bir görev değişikliği oldu. Kısmet oldu 4. Dönem ilçe başkanlığı görevi ona kaldı. Yılların partililik bilinci içerisinde yükü sırtına aldı sevgili ağabeyimiz. Ve belki şimdiye kadar hiçbir ilçe başkanına nasip olmayan 1.5 yıl içerisinde 2 genel seçim ve cumhurbaşkanlığı seçimi yaşamak kısmet oldu. Ve örgütüyle birlikte hep bir olduk bu seçimlerde. Ciddi bir oy alarak 7 Haziran’da daha fazla, 1 Kasım’da daha fazla oy alarak Keşan’da gerçekten güzel bir partililik örneği sergiledik.  Bu süreci de Sayın İlçe Başkanımız gerçekten yılların verdiği tecrübeyle bana göre çok iyi yönetti ve sonuçlardan da bu belli. Önemli olan burada partimiz 7 Haziran ve 1 Kasım seçimlerinde ülke genelinde beklediğimiz başarıyı yakalayamadı. Ama bu bir toparlanma süreci olacak bundan sonra.

BAZEN İÇ YARIŞIN DOZUNU KAÇIRDIK

Biz daha önce kendi içimizde iş dinamiklerimizin bazen iç yarışın dozunu kaçırıp düşmane tavırlara girdiği dönemler gördük. Bunu silecek olan bu yeni yönetimdir. Gelecek olan yeni yönetimin görevidir. Gerçekten bir toparlanma dönemine ihtiyacımız var. 2019 seçimlerine ki belli olmaz 2019 öncesi etrafımızda bir takım uluslar arası hoş olmayan şartlarla karşı karşıya ülkemiz ne olacağı belli değil. Her zaman dinamik bir biçimde muhtemel bir seçime hazır olarak durmamız lazım. İyi bir yönetim kadrosuyla burada partiyi toparlamak ve muhtemel hedefi kendileri de ifade etti. Bizler de ona yardımcı olacağız.

BAŞARILAR DİLİYORUM

Kırgınlık küskünlük yok. Birlik ve beraberlik var. Karşımızda %50’ye yakın oy almış bir iktidar var. Hatalarımızı yukarı doğru nasıl düzeltiriz, yukarıdan aşağı partiyi nasıl daha diri ve dinamik söyleyeceği söylemlerle ve felsefelerle iktidar yapma yolunda bir toparlanma sürecini yaşamamız gerekiyor. Sözü fazla uzatmayacağım. Sayın Gümülcineli’ye başarılar diliyorum. Açıkça söylüyorum bir partili büyüğüm olarak her zaman belediyede de bir danışmanım oldu. Çünkü sosyal demokrasiyi çok iyi bilen bir insan. Bütün bunların tecrübesiyle partiyi bütünleştirip toparlayacağına inandığım bir insan. Kendisine de desteklerimi burada ifade ediyorum. Hayırlısı olsun.