SONGÜL KONAR

Gündem maddelerine geçilmeden önce konuşan Gümülcineli, Keşan’da yıllardan beri kullanılan çöplük alanının rehabilitasyonunun yapıldığını ve yeni Katı Atık Tesisi’nin kurulduğunu belirterek “Bu anlamda çok büyük emek veren o dönemin başkanı Mehmet Özcan ile tüm meclis üyelerine teşekkür ediyorum” dedi.

Birlik delegesi ve İl Genel Meclis Başkan Vekili Şenol Kılıç da Enez’den çöplerin Keşan’a taşınma konusunda zorlukların yaşandığını ve daha önce yapılması düşünülen Aktarma İstasyonu’nun mutlaka yapılması ve buna çözüm bulunması gerektiğini bu konuda Vali Ekrem Canalp ile konuyu görüştüklerini belirtti.

Gümülcineli’den sonra konuşan Keşan Belediye Başkan Vekili Nehir Gergin de, GÜNEKAB Meclisi’nin hayırlı olmasını dileyerek, “Katı Atık Birliği’nde yaptığımız incelemede boşaltma rampası olmadığını tespit ettik bu da büyük şikâyetlere neden oluyor. Bu sorunun çözülmesi gerekiyor” dedi.

Daha sonra 2.madde de Birlik Başkanlığı seçimi gerçekleştirildi.

Birlik Başkanlığı için Olcay Soran aday oldu. Yapılan oylama ile Soran 24 oyla oybirliği ile GÜNEKAB Başkanı seçildi.

3.madde de Birlik Başkan 1.Vekilliğine 24 oyla Hakan Gürel ve Birlik Başkan 2.Vekilliği’ne 24 oyla Erdoğan Gümülcineli oybirliği ile seçildi.

4.madde de Birlik Asil Kâtip Üyeliklerine Banu Saygı ve Özlem Uybaş Yavuz 24 Oy ve oybirliği ile Yedek Üyeliklere de Süleyman Gürsel Paçaman ve İsmail Özcan 24 oyla ve oybirliği ile seçildi.

5.madde de Birlik Encümen Üyeliklerine Muhammet Örnek (Beyendik Belediye Başkanı-23 oy)), İbrahim Dinç, Coşkun Lofçalı ve Kamuran Çelik (24’er oy ) ile oybirliği ile seçildiler.

6.madde de Birlik Plan ve Bütçe Komisyonu üyeliklerine de Erdinç Can (23 oy), Erdoğan Gümülcineli, Mustafa Çayır, Banu Saygı ve Erhan Engin 24’er oyla oybirliği ile seçildi.

7.madde de Birlik Denetim Komisyonu Üyeliklerine de Yüksel Alioğlu 23 oy, Erdinç Can 23 oy ve Zafer Topçu 24 Oy ve oybirliği ile seçildiler.

8. madde de Birlik Başkanı Encümen Üyeleri ve Meclis üyelerinin huzur hakları görüşüldü.

Buna göre Birlik Başkanı katıldığı oturum başına 652,99 TL;

Birlik Encümen Üyelerine katıldığı oturum başına 261,19 TL

Birlik Meclis Üyelerine katıldığı oturum başına 195,90 TL huzur hakkı verilmesi oybirliği ile kabul edildi.

Gündemin 9. ve son maddesinde Birlik Başkanını Toplu Sözleşme İmzalama yetkisi verilmesi de oy çokluğu ile kabul edildi.

Soran, meclis toplantısının hayırlı olmasını dileyerek toplantıya katılan tüm meclis üyelerine teşekkür etti.