Güney Edirne Katı Atık Birliği (GÜNEKAB) tesislerinin açılışı yarın gerçekleştirilecek.

Katı Atık Betrataf ve Düzenli Depolama Tesisi İşletmesinin saat 14.00’te yapılacak açılışına tüm Keşanlılar davet edildi.

ÖZCAN, TRAKYA’DA ÇEVRE KONUSUNDA ÖRNEK PROJE

Bölgede artık eskiden olduğu gibi çöplerin bir yere atılıp bırakılmayacağını, modern bir fabrika görüntüsünde toplanacağını belirten Keşan Belediye Başkanı ve GÜNEKAB Başkanı Opr. Dr. Mehmet Özcan, “Gururla söylüyoruz, projemiz Edirne içinde hayata geçen ilk proje olacak. Trakya’da örnek bir proje yapıyoruz. 1981 yılından beri Keşan’ın çöpleri, Keşan’ın doğusunda, toplu konut alanlarının yakınındaki bir bölgede toplanmaya çalışılıyordu. Şimdi yerleşim yerlerine çok yakın olan bu yer o zamanlar yerleşim yerlerine uzaktı. Göreve ilk geldiğimizde çevreyi ne kadar hoyratça, kuralsızca ve fütursuzca kullandığımızı gördük. Problemin çözümünde sadece Keşan değil Edirne’nin güneyini Keşan-İpsala-Enez ilçelerini bir bütün olarak düşündük. Bölgemize liderlik ettik. Güney Edirne Katı Atık Birliği adında bölge birliği kurduk. Keşan Belediyesi olarak da bu birliğin başkanlığını üstlendik. Modern bir çöp bertaraf tesisini yapmaya başladık. Bu alandaki tesisler için 2.400.000 TL Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan hibe para aldık.” dedi.

LAFTA HEP ÇEVRECİYİZ AMA PRATİKTE ÇEVRECİLİK BİZİM YAPTIĞIMIZ GİBİ OLUR

Katı Atık Düzenli Depolama Tesisi’nin işletim ihalesinin 4 Ocak 2016’da gerçekleştirildiğini ve işletim ihalesini kazanan firma ile 12 Şubat 2016’da sözleşmeyi imzaladıklarını belirten Başkan Özcan, 11 yıllık emeğin sonuçlarını aldıkları günlerin gelmesinden büyük bir gurur duyduklarını da dile getirdi ve tüm bölge halkını açılışa davet etti.

AÇILIŞ İÇİN OTOBÜS KALDIRILACAK

Açılışa katılmak isteyenler için saat 13.00’de Atatürk Parkı önünden otobüs kaldırılacağı da açıklandı.