CHP’’de günün ikinci tanıtım toplantısını saat 12.00’de Gürkan Güneser yaptı.

Toplantıya katılanlara “Hoş geldiniz” diyen Güneser, 1962 yılında Edirne’de doğduğunu, ilk, orta ve lise tahsilini Edirne’de bitirdiğini, 1985 yılında Trakya Üniversitesi Mimarlık Mühendislik Fakültesi ve Makine Mühendisliği Bölümü’nden mezun olduğunu ifade ederek iş yaşamı ve görev aldığı sivil toplum kuruluşları hakkında detaylı bilgi verdi.

AK Parti’nin Cumhurbaşkanlığı seçiminden sonraki süreçte rejimi değiştirmek üzere hamlelerde bulunduğunu, başkanlık sistemine geçmek için halkı ikna etmeye çalıştıklarının bilindiğine işaret eden Gürkan Güneser, “Bu süreçte örgütlü mücadeleden aldığımız güçle bir araya gelerek buna dur diyeceğiz. Başka Türkiye’de bu hükümeti değiştirecek bir güç yok.” dedi.

3-0 YAPMAMAMIZ İÇİN HİÇBİR NEDEN YOK

Milletvekili adayı olmak için destek istediğini belirten Gürkan Güneser, milletvekili olması halinde neleri yapıp neleri yapmayacağını açıkladı. Halkın nasıl bir milletvekili istediğini ve bu konudaki şikâyetlerine değinen Güneser, sözlerini şöyle tamamladı: “Alınan önseçim kararı doğru bir karardır. Bizim 2-3 milletvekili çıkarma konusunda önümüzü açan bir karardır. Geçen seçim sonuçlarını herkes hatırlıyor. Geçen seçimde yaklaşık 320 bine yakın bir seçmenimiz vardı ama aldığımız oy 137 bine yakın bir oy. Şayet biz Edirne’de güzel bir liste yapıp, bütün CHP’lilerin beğenisine sunarsak, inanıyorum ki CHP’nin dışındaki seçmenin de beğenisiyle biz burada oyumuzu 40-50 bin arttırabiliriz. O noktada 3-0 yapmamamız için hiçbir sebep yok. Ancak böyle biz bu iktidarla baş edebiliriz. Her ne kadar özellikle Edirne’de bizler yaptığımız basın toplantılarını televizyonlarda yayınlatamıyorsak da, her ne kadar hakkımızda hafta içinde birkaç kez karalama kampanyaları yapılıyorsa, ben her zaman bu siyaseti partililerime güvenerek yaptık. Hep sizlerden güç aldım ve sizlere güvenerek yaptım. İnanıyorum ki, yine doğru olan ve doğru yolda olanlar kazanacak. Bu görevi bana verirseniz en doğru şekilde yapacağıma, ekibimden olan olmayan, bana destek veren vermeyen ayrımı yapmadan Edirne’nin sorunlarını çözme uğraşısı içinde olacağıma bir kez daha söz veriyor ve sizden destek talep ediyor ve görev bekliyorum. Beni dinlediğiniz için teşekkür ediyorum.”