AYGÜL KONAR

CHP Genel Merkezi; Edirne, Uzunköprü, Meriç, Havsa, Süloğlu, Küplü, Subaşı, Beyendik ve Esetçe belediye başkan adaylarını belirledi.

Edirne’den Recep Gürkan, Uzunköprü’den Özlem Becan, Havsa’dan Oğuz Tekin, Süloğlu’dan Mehmet Ormankıran, Meriç’ten Erol Dübek, Beyendik’ten Muhammet Örnek, Esetçe’den İbrahim Örs, Yenikarpuzlu’dan Serdar Atalay, Küplü’den Gökmen Altay ve Subaşı’ndan Ersöz Zünbül’ün CHP’den belediye başkan adayı olarak gösterildiği öğrenildi.

“KEŞAN ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLERDE AÇIKLANACAK”

Edirne’de Keşan olmak üzere açıklanmayan diğer ilçelerin adaylarının ise, önümüzdeki günlerde CHP Genel Merkezi tarafından açıklanacağı belirtildi.

GÜRKAN: “5 YIL DAHA EDİRNE’MİZE VE EDİRNELİLERE HİZMET ETMEYE DEVAM EDECEĞİZ”

Edirne’den yeniden belediye başkan adayı olarak gösterilen Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’ın görüşlerini aldık.

Açıklamasına, “CHP Genel Merkezi ve Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu, 1 dönem daha bizi aday olarak gösterdi ve bizlerde halkımızın karşısına çıkarak, destek isteyeceğiz.” diyerek, başlayan Gürkan şunları söyledi: “Halkımıza yaptıklarımızı, yapamadıklarımızı ve yeni dönemde yapacaklarımızı anlatacağız. Edirnelilerinin yine Cumhuriyet Halk Partisi’nin ve bizim üzerimizde mutabık kalacaklarını düşünüyorum. Yapılan anketlerde de, herhangi bir sıkıntının olmadığını görüyoruz. 31 Mart yerel seçimlerinden sonra, bir 5 yıl daha Edirne’mize ve Edirnelilere hizmet etmeye devam edeceğiz.”

“SON SÖZÜ HALKIMIZ SÖYLEYECEK”

“Yeniden aday gösterilmeniz, yaptığınız hizmetlerin karşılığı olarak gösteriliyor. Siz bu konuda ne düşünüyorsunuz?” şeklindeki soruya cevap veren Recep Gürkan sözlerini şöyle sürdürdü: “Tüm adayların bir seçim beyannamesi oluyor ve yapmak istediklerini projelendiriyor. Bizde, 3-4 konu dışında söz verdiğimiz projelerin tümünü yerine getirdik. Yerine getiremediğimiz projelerin gerekçeleri var. Genel iktidarın dolaylı ya da direk engellemeleri var. Bunların hepsini süreç içerisinde ortaya koyacağız. Tabii ki, bunları sözlerle değil; belgelerle ortaya koyacağız. Edirne’de altyapı, içme suyu, yeni arıtma, atık su arıtma gibi çalışmaları bitirdik. Bazı projelerin ihalesini yapmamıza rağmen halen İller Bankası’ndan kredi bekliyoruz. Halkımızın karşısına çıkıp, belgeleriyle her şeyi anlatacağız. Son sözü halkımız söyleyecek.”

“HAYIRLI OLMASINI DİLİYORUM”

Edirne dışında, bazı ilçe belediyelerinin adaylarının açıklandığını belirten Gürkan sözlerini şöyle tamamladı: “Uzunköprü Özlem Becan, Havsa Oğuz Tekin, Süloğlu Mehmet Ormankıran, Meriç’ten Erol Dübek belediye başkan adayı olarak açıklandı. Arkadaşlarımıza da, hayırlı olmasını diliyorum. Diğer ilçelerimizde, Genel Merkezimiz tarafından belirlenen takvim doğrultusunda açıklanmaya devam edecek.”