Cumhuriyet Halk Partisi Edirne Milletvekili Recep Gürkan, Keşan’ın Kurtuluşu törenlerinin ardından gazetecilerin bir sorusu üzerine yaptığı açıklamada, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Diyarbakır gezisinde yaptığı konuşmadaki “Kürdistan” nitelemesi ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

NELER, ARDINDAN NELER DOĞURUYOR

Türkiye Cumhuriyeti’nin bölgede sözü dinlenen, ağırlığı olan güçlü bir devlet olduğunu belirten Gürkan, şunları söyledi: “Maalesef bu iktidar döneminde meşhur projesiyle başlayan süreçte noktasına gelindi. Gazete arşivlerinde var. Bundan yaklaşık 3 ay önce Kuzey Irak’taki bölgesel yönetimle bir sorunumuz çıktığında Barzani lafını söylemiş. Bu sözleri söyleyen Barzani 3 ay sonra Sayın Başbakan’ın özel davetlisi olarak Diyarbakır’da baş konuk olarak karşılandı. Sayın Başbakan Diyarbakır’da Barzani’yi Irak Kürdistanı’nın temsilcisi olarak karşıladı ve anons etti. Bir gazetede Osman Baydemir, diyor. Bakın neler, ardından neleri doğuruyor! Şimdi başbakanın bu yaptığını gaf olarak mı değerlendireceğiz yoksa kasıtlı bir davranış olarak mı değerlendireceğiz? Bunun takdirini kamuoyuna bırakıyorum. Bir yerel seçim için ülkenin DNA’sı ile bu kadar oynanmaz!

BU ÜLKENİN ÇİMENTOSUNDA HERKESİN HARCI VAR

Türkiye Cumhuriyeti herkesin emekleriyle kuruldu. Bu ülkenin çimentosunda herkesin bir harcı var. Ama yıl 2013, Tayyip Erdoğan diye bir adam çıkıyor hasbelkader başbakan oluyor ve o adam sırf kendi ihtirasları uğruna Türkiye Cumhuriyeti’ni bölünme, vatandaşları ayrıştırma noktasına getiriyor. Ben bunun tüm vatandaşlarımız tarafından görüldüğünü biliyorum. O başbakanın 30 Mart 2014 tarihinde yapılacak olan yerel seçimleri kazanma hırsı kendi başına da dert olacak. 30 Mart’ta Tayyip Erdoğan kırmızı kartı yiyecek.”