Yenimescit Mahallesi Karanlıkdere mevkiinde yaptırılan TOKİ Sosyal Konutları’nın hak sahiplerine teslimi ile ilgili şikayetler bir türlü bitmiyor. Dün Halk Ekmek yanında bulunan bir kahvehane önünde toplanan çok sayıda hak sahibi, uzun bir süredir teslimatların durduğunu ve bu işin ne zaman ve nasıl sonuçlanacağını bilemediklerini söyledi.  Bir süre önce yapılan kura çekimi sonrasında, TOKİ Sosyal Konutları’ndan alacakları dairelerin belli olduğunu bildiren vatandaşlar, bugün yarın denilerek oyalandıklarını ve en son olarak da 20 gündür bu konuyla ilgili herhangi bir muhatap bulamadıklarını ifade ettiler.

 YAM: EVİMİZE BİR AN ÖNCE GEÇMEK İSTİYORUZ

TOKİ’de evi olduğunu ancak bir türlü içine geçemediğini söyleyen Gökhan Yam, evlerini teslim almak için sürekli olarak Keşan SYDV (Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı) ile irtibat kurduklarını, ancak her defasında farkı cevaplar aldıklarını belirterek, “Edirne’den kağıt geleceğini ya da farklı şeyler söylüyorlar. Telefon ile görüştüğümüz yetkililer, evlerin 20 gün sonra verileceğini ve bizleri arayacaklarını söylüyorlar. Biz artık bu işin hızlanmasını ve evlerimize geçmek istiyoruz. Oturacağımız evler belli ama teslimat yapılmıyor. Bu işin hızlandırılmasını istiyoruz. 12 blok bulunan TOKİ’de şu anda sadece 2 blok dağıtıldı. Üçüncü blokta dağıtım durdu.” dedi.

 ILGIN: VERMEYECEKLERSE BİZE KESİN BİR ŞEY SÖYLENSİN

Mustafa Ilgın ise dağıtımların neden durdurulduğu ile ilgili olarak kendilerine net bir bilgi verilmediğinin altını çizerek, bir an önce evlerine taşınmak istediklerini söyledi. Bu şartlarda yaklaşan kış mevsimi için herhangi bir hazırlık yapamadıklarını ifade eden Ilgın,Verilmeyecekse bize kesin bir şey söylesinler ki biz de ona göre başımızın çaresine bakalım. Kış geliyor. Geçtiğimiz kış da aynı durumu yaşadık. Evlerin verileceği söylendi ve kimse kömür ya da kozalak almadı. Kiradan çıkartılan vatandaşlarımız da var. Bu kış da aynı sorunu yaşamak ve dışarıda kalmak istemiyoruz.” diye konuştu.

 KARACAN:TOKİ YOLU YAPILSIN, MİNİBÜS HATTI AÇILSIN

Evleri teslim alanların ulaşım sorunu ile karşı karşıya kaldığını, bu sorunun ilerleyen günlerde daha da büyüyeceğini kaydeden Gürkan Karacan da şunları söyledi; “Oradan çarşıya kadar yürümek oldukça zor. Yolların durumu da zaten ortada. Motosikletlerle o yollardan geçiyoruz. Bugün yarın kaza haberi gelir. En azından belirli saatlerde o bölgeye minibüs hattı açılmalı.”