Keşan Ziraat Odası Başkanı Hasan Şen, 30 Mayıs 2014 tarihine kadar tüm üreticilerin Çiftçi Kayıt

Sistemi'ne (ÇKS) kayıtlarını yaptırması gerektiğine dikkat çekti.

30 MAYIS SON GÜN
2014 yılı Çiftçi Kayıt Ssistemi’ne müracaat etmeyen çiftçilerin 30 Mayıs 2014 tarihine kadar Keşan ilçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’ne başvurmaları gerektiğini ifade eden Şen, "Bu tarihten sonraki müracaatlar kabul edilmeyeceği için çiftçilerimiz mağduriyet yaşayabilir. Keşan’da faaliyet gösteren tüm çiftçilerimizin 30 Mayıs 2014 tarihine kadar müracaatlarını yapmaları gerekiyor.” dedi.

KAYIT YAPTIRMAYAN DESTEKLEME ALAMAYACAK                         

Üreticilerin, tarımsal destekleme alabilmeleri için her yıl ÇKS kayıtlarının güncellendiğini ifade eden Şen, "Bundan önceki yıllarda, yıl içerisinde güncellemeler yapılıyordu. Ancak Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın yeni uygulamaya koyduğu sistem ile 30 Mayıs 2014 tarihine kadar dosyaların güncellenmesi gerekiyor. ÇKS dosyasını bu tarihe kadar güncellemeyen çiftçilerimiz büyük mağduriyet yaşayacak. Çünkü 30 Mayıs tarihinden sonra güncelleme yapılamayacak ve güncelleme yaptırmayanlar 2014 yılı içinde tarımsal desteklemelerden faydalanamayacak. Bunun için bir an önce bu işlemleri yaptırmada kendileri için çok büyük fayda var. dedi.

50 GÜNDE 3 BİN DOSYA HAZIRLANMASI GEREKİYOR

Şen, şu ana kadar bin 500’e yakın ÇKS dosyası hazırlandığını da belirterek, Geçtiğimiz yıllarda Keşan’da 4 bin 500’den fazla ÇKS dosyası hazırlanıyordu. Bu rakam bu yıl da aşağı yukarı bu kadar olacak ama 30 Mayıs’a yaklaşık 50 gün kaldı. Bu süre içinde 3 bin dosya hazırlanacak. Çiftçilerimiz bu durumu da gözönüne alarak ona göre hareket etsinler.” diye konuştu.