Tarıma dayalı ekonomik yatırımların desteklenmesi ile ilgili olarak değerlendirmelerde bulunan Keşan Ziraat Odası Başkanı Hasan Şen, bu desteklemeler içerisinde yer alan “Soğuk hava deposu yapımına yönelik yeni yatırımlara 1 milyon TL’lik desteğin” bölge için bir şans olduğunu söyledi.

GİRİŞİMCİ İNSANLAR İÇİN İYİ BİR FIRSAT

Şen, 26.10.2014 tarih ve 29157 sayılı Resmi Gazete’de yayınlan Tarıma Dayalı Ekonomik Yatırımların Desteklenmesi Tebliği’nde, destekleme oranları içerisinde yer alan ve Keşan’ın uzun bir süre gündemine düşen soğuk hava deposu ile ilgili desteklemenin dikkat çektiğini kaydetti. Verilen resmi oranlara göre; soğuk hava deposu yapımına yönelik yeni yatırımlara 1 milyon TL’lik destek verileceği ibaresinin yer aldığına değinen Hasan Şen, Keşan’da uzun bir süre gündeme gelen soğuk hava deposunun kurulması için bu desteklemenin bir fırsat olacağına işaret ederek, “Bu, girişimci insanlar için bir fırsattır. Böylece meyvecilik gelişecektir. Projeye, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl ve İlçe Müdürlükleri de yardımcı oluyor. Keşan’ın gündemine sürekli gelen soğuk hava deposu için bulunmaz bir fırsattır. Bu konudaki destek oranı da gayet güzel, iyi bir projeyle iyi bir yatırım olabilir ve Keşan’ın bu yöndeki eksikliği giderilebilir.” dedi.

SOĞUK HAVA DEPOSU BİR İHTİYAÇ

Projede sadece birlik ya da kooperatif olması şartı aranmadığına dikkat çeken Şen, proje sunma süresinin 2015 yılı sonuna kadar devam edeceğinin de altını çizerek şöyle konuştu: “Yardımlar alarak ve istişare yapılarak güzel bir sonuca varılabilir. Soğuk hava deposu Keşan için bir ihtiyaçtır. Bu yatırım üreticiye yarar sağlayacaksa, faydalı olacaktır. Bu işin ticaretini yapacak kişiler, kendi soğuk hava depolarını zaten yapıyor. Tüzel kişilerin yapacağı gibi şahıslar da kendi ihtiyacını karşılayabilecek derecede proje sunabilir.”