GİZEM GÖRÜR

Yıldırım, sokak hayvanları konusunda vatandaşları biraz daha duyarlı olmaya davet etti.

ÇALIŞMALARIMIZ ŞİMDİLİK İYİ GİDİYOR

Dernek çalışmalarının şimdilik iyi gittiğini aktaran Nur Elif Yıldırım şunları söyledi: “İnsanlar bu konuda tek başına olduklarını düşünüyordu. Dağınık bir şekilde bir şeyler başarabilmektense bir arada bir şeyler yapabilirizin umudu oldu insanlarda. Örgütlü bir şekilde ilerleyebileceğiz. Tek başına bir kuruma söz geçiremiyorduk fakat dernek adına olunca bizim de sesimiz çıkabilecek artık. Çalışmalarımız şimdilik iyi gidiyor.”

HAVLAMA OLACAK, ÇÜNKÜ DOĞALARINDA BU VAR

Hayvanların tek yaşam alanının sokaklar olduğunu ve buna insanların saygı duyması gerektiğini belirten Yıldırım, “Keşan halkının duyarlılığına gelince, tabi ki Keşan’da da duyarlı insanlar var. Fakat ben duyarlı insanlardan değil de duyarsızlardan bahsedeceğim.  İnsanların fikirlerini değiştiremiyorsunuz. İnsanlar genelde evlerinin etrafında kedi köpek istemiyorlar. Koyduğumuz su kaplarını kaldırıyorlar. Çocukları rahatsız oluyor diye. Ya da koyduğumuz su kaplarına sigara izmariti atıyorlar. Çöp atıyorlar. Hayvanların havlamalarından gece uyuyamadıklarını söylüyorlar. Fakat bu hayvanların yaşam alanı sokaklar. Onların evleri sokaklar. Mecbur sokakta olacaklar. Havlama olacak, çünkü doğalarında bu var.” şeklinde konuştu.

SAHİPLENDİRME KONUSUNDA GELİŞME VAR

Hayvan sahiplenme konusunda duyarlılığın arttığını söyleyen Yıldırım, “Keşan’da hayvan sahiplendirme konusunda gelişme var. Hayvan sahiplenme konusunda gelişme mevcut. Pet Shop mağazamıza da sahiplendirme konusunda fotoğraflar yapıştırabileceğiz. Vatandaşlarımızın hayvanlarını sahiplenme konusunda git gide duyarlı olacaklarını umuyoruz.” dedi.

HAYVANLAR KISIRLAŞTIRILMADIĞI İÇİN SIKINTI ARTIYOR

Yıldırım açıklamasını şöyle sonlandırdı: “Keşan’a köylerden çok fazla köpek atılıyor. Kısırlaştırılmamış yavru köpekler Keşan merkeze bırakılıyor. Bu hayvanlar kısırlaştırılmadığı için çoğalma artıyor. Belediye de zorluk çekiyor. Keşan’da beslenme sıkıntısı da mevcut. Su pınarları çok küçük. Sular hemen bitiyor. Belediye Başkan Yardımcısı Cengizhan Aktan ile konu hakkında görüştük. Daha büyük su pınarlarının bütçe olarak pahalı olduğunu belirtti. Kendi imkanlarımızı da kullanarak tabi ki belediyenin de yardımları ile bu sıkıntıyı da çözeceğiz. Belediye bize elinden gelen yardımı sağlamaya çalışıyor kendilerine de bu konuda teşekkür ederiz.”