SONGÜL KONAR

Cumhur İttifakı, Seçim Koordinasyon Merkezi’nde buluşarak kortej ile Aşağı Zaferiye Mahallesi Anafartalar İlkokulu önündeki miting alanına yürüdü.

Aşağı Zaferiye Mahallesi’nde gerçekleşen mahalle gezisine, geçmiş dönem Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu, AK Parti Edirne Milletvekili ve MKYK Üyesi Fatma Aksal, AK Patri Edirne İl Başkanı İlyas Akmeşe, MHP (Milliyetçi Hareket Partisi) İl Başkanı Süleyman Ferhatoğlu, Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay, AK Parti Keşan İlçe Başkanı Gürcan Kılınç, MHP İlçe Başkanı Hüseyin Zümbül, AK Parti Kadın Kolu Başkanı Nuriye Altın, AK Parti Gençlik Kolu Başkanı Burak Akça, Keşan Ülkü Ocakları Başkanı Serdar Duman ile partililer ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Saat 20.30 sıralarında Aşağı Zaferiye Mahallesi’ne gelen Helvacıoğlu, meşale ve çiçeklerle karşılandı.

“KEŞANLI VATANDAŞIN ASIL DERDİ; YAŞAM TARZI DEĞİL, YAŞAM KALİTESİDİR”

Aşağı Zaferiye Mahallesi gezisinde ilk olarak konuşan Cumhur İttifakı AK Parti Belediye Başkan Adayı Mustafa Helvacıoğlu, şunları söyledi: “Aşağı Zaferiye Mahallesi’nin güzel insanları 31 Mart’ta kim Başkan olacak biliyor musunuz? Siz Başkan olacaksınız. 31 Mart’ı iple çekiyoruz. Alanlara sığmıyoruz. Akşam Paşayiğit’teydik, kaç araba vardı biliyor musunuz? 700 araba vardı. Rakibimizin mitingi vardı Çamlıkent’te 500 kişi yoktu. Onların vatandaşlarından bizim araba sayımız bile fazla. Halkımızın bu işe tamam dediğini gösteren tabloları görüyoruz. Görüyorum ki herkes yeni bir başlangıç için sabırsızlanıyor. Gözlerinize baktığım zaman içinizden dua okuduğunuzu görüyorum. Ne diyorsunuz; ‘Allahım kurtarın bizi bu eski Keşan’dan, yeni Keşan istiyorum, yeni Keşan!’ İnancımız da sevdamız da büyüyor. Keşan’a yapılan ihmaller, Aşağı Zaferiye Mahallemizi de etkiliyor. Sorunların temel sebebi nedir biliyor musunuz? ‘Ben bilirim. Ben yaparım. Sende mecbursun.’ anlayışıdır. Biz de tam tersini yapacağız. Diyeceğiz ki; ‘Ben vatandaşımla beraber karar verdim. Vatandaşımı düşünürüm.’ Keşan’da yaşayan her vatandaşımızın kazanacağı bir yolculuğa çıktık. Ne diyor Yunus; ‘Bölünürsek yok oluruz. Bölüşürsek tok oluruz.’ Biz bölüşmeye çıktık yollara, biz paylaşmaya çıktık yollara. 1 Nisan’dan sonra Cumhuriyet Halk Partili dostlarım da kazanacak, İYİ Partili dostlarım da kazanacak Cumhur İttifakı’nın önderliğinde gönül ittifakı kazanacak. Keşanlı vatandaşın asıl derdi; yaşam tarzı değil, yaşam kalitesidir. Keşan’ın hizmete ihtiyacı var. Keşan’ın çöpü, çukuru, çamuru, yolu, suyu, kaldırımı, otogarı, pazaryeri her yeri sorun. Deveye sormuşlar boynun neden eğri diye, nerem doğru ki demiş. Keşan’ın neresini anlatayım sizlere. Keşan’ın sorunlarını görmezden geliyorlar. Keşan’ın sorunlarını ideolojik bir perdeyle örtüyorlar. 16 dakika sürdü mitingleri. 13 dakika; Atatürkçülük, Kuvayi Milliye, domatesin, patatesin fiyatından bahsediyorlar. Yapacakları yok, projeleri yok. Atatürk, Dünyanın lideri, Atatürk bizim liderimiz, Atatürk her vatandaşımızın lideri. Masalarda konuşarak Atatürkçülük olmaz, sahada çalışarak Atatürkçülük olur. Kaldırım yaparsanız Atatürkçülük olur, pazaryerini yaparsanız Atatürkçülük olur.”

“AŞAĞI ZAFERİYE MAHALLEMİZ KAZANACAK”

Helvacıoğlu konuşmasını şu şekilde sürdürdü: “Aşağı Zaferiye Mahallemizin öncelikli sorunlarını sizlere sorduk. Biz mahalle mahalle dersimize çalıştık. Yol ve kaldırım Aşağı Zaferiye Mahallemizin en öncelikli sorunu, yol ve kaldırım aslında sorun değil, yol ve kaldırım yok. İmar sorunu, park yeri sorunu, temizlik, alt yapı, çevre kirliliği, park ve yeşil alan sorunu kısacası Aşağı Zaferiye Mahallemizin tüm sorunlarını biliyoruz, çözüm için geliyoruz. Keşan 20 ilden büyük ama İpsala’dan küçük kaldı. Gıda OSB ile 5 bin gencimize iş olacak. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız Sayın Binali Yıldırım diyor ki; sebze, meyve, gıda, temimini Trakya’dan sağlayacağız. Geleceği gören projelere imza atıyoruz. Gıda OSB hayırlı olsun. Şehir stadyumumuz bölgemize hizmet verecek. Yüzme salonu, kapalı spor salonu ve 10 bin kişilik stadyum olacak. Aşağı Zaferiye Mahallemiz kazanacak, Keşan kazanacak.”

“DOĞAL GAZI KEŞAN’A GETİRDİK”

Mustafa Helvacıoğlu’nun ardından konuşan geçmiş dönem Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu, şu ifadeleri kullandı: “Çok değerli hemşehrilerim sizlerle bu akşam burada olmaktan mutluluk duyuduğumu söylemek istiyorum. Sizleri hürmetle muhabbetle selamlıyorum. Bu akşam Keşan ayakta, Keşan 31 Mart gününe hazır. Keşan bu bölgenin vizyon merkezi olmalı ama ne yazık ki yerel yönetimlerde bu fırsatı bu güne kadar yakalayamadık. 1 Nisan sabahı inşallah bu fırsatı yakalayacağız. Keşan’a girişten itibaren köprülü kavşakları yaptık mı? Alt geçitleri yaptık mı? Modern bir Keşan girişini yaptık mı? Modern bir Keşan Devlet Hastanesi’ni yaptık mı? Keşan hastanesi yalnız Keşan’a değil, tüm bölgeye hizmet edecek mi? Sağlık turizminde Keşan’ı bölgenin merkezi yapacak mı? Keşan’a modern Adalet Sarayı’nı yaptık mı? Gençlik Merkezi’ni yaptık mı? Şimdi inşallah Gıda İhtisas OSB’sini yapacağız. Hazır mıyız?

Cumhuriyetimizin Kurucusu Atatürk’ün gölgesine yan gelip yatmışlar. Atatürk’e baktığımız zaman genç Cumhuriyetimizi miras olarak bıraktı, onlar genç Cumhuriyetimizin mirasyedileri. Biz mirası büyütmek istiyoruz. Her alanda Büyük Önderimizin bize vasiyet olarak söylediği cümle; Bu büyük Türk Milleti’ni muasır medeniyet seviyesinin üzerinde yer yakışır. Yan gelip yatarak olmaz. Masalarda oturarak olmaz. Onun için akıl teri gerekir, yürek sızısı gerekir, alın teri gerekir. Doğal gazı Keşan’a getirdik. Bölgemizi geliştirecek olan merkez Keşan’dır. Keşan’ı sağlam ellere teslim edin. Keşan’da un var mı? Şeker var mı? Helvayı yapmayı Helvacıoğlu’na bırakacağız. Mustafa Helvacıoğlu kardeşim de İktidardan gelecek hizmetleri; daha akılcı, daha verimli, daha çok halkımız için çalışarak kullanacaktır. Daha çok çalışacağız.”