Keşan Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, Keşan TSO tarafından yaptırılan KTSO Bilişim Lisesi’nin öğrencileriyle, Okul Müdürlüğü tarafından düzenlenen “Kariyer Günleri” etkinliği kapsamında biraraya gelerek, iş yaşamı ve girişimcilikle ilgili bilgi ve deneyimlerini son sınıf öğrencileriyle paylaştı.

Dün  saat 11.30’da gerçekleştirilen seminerde, geleceğin girişimci adaylarına seslenen Helvacıoğlu, gençlerin hayata iyi hazırlanması ve başarılı olabilmeleri için değişimi iyi analiz etmeleri ve farklılık yaratmaları gerektiğini söyledi.

GELECEK BİLİŞİM SEKTÖRÜNÜN ROTASINDA BELİRLENECEK

Öğrencilere iş yaşamı ve hayat tecrübeleri ile ilgili bilgi ve tecrübelerini aktaran Mustafa Helvacıoğlu şunları kaydetti:

“Gençlerin değişimi ve yenilikleri iyi analiz etmesi gerekiyor. Bilgi çağı ile birlikte zenginliğe ulaşmak, kendinizi geleceğe hazırlamak artık çok daha kolay.  Bizler, gençler kadar yenileşmeyi anlayamayız, bunun takipçisi sizler olacaksınız. Geleceğin yöneticileri, siyasetçileri, karar vericileri olacaksınız ama çok çalışan fark yaratacak. İnanın ki en iyi okulda okuyorsunuz. Çünkü gelecek, bilişim sektörünün rotasında belirlenecek. Geleceğin tasarlanmasında bilişim sektörü en önemli unsur olacak. Bu nedenle mesleğinizle çok ilgili olun. Otobüsün şoförü olmaz ise o otobüs hareket etmez, sizler değişimin ve yeniliğin şoförüsünüz.

SOSYAL MEDYAYI GÜNDELİK İLETİŞİM İÇİN KULLANMAYIN

Yenidünya düzeninde mutlaka sosyal medyada yeriniz olsun. Fakat bunu kesinlikle gündelik iletişim için kullanmayın. Bilgi edinin ve bilginizi tazeleyin. İleride yapacağınız işi şimdiden belirlemeniz çok önemli, yapmak istediğiniz meslek ile ilgili gelişmeleri yakından takip edin. Mutlaka birden fazla yabancı dil öğrenmelisiniz. Tek bir yabancı dil biliyor olmak ve üniversite mezunu olmak yaşadığımız yüzyılda inanın ekstra bir özellik değil. Burada öğrenci velilerine de büyük sorumluluk düşüyor. Çocuklarımıza bırakacağımız en iyi miras eğitim. İleride hangi mesleği yapacaksanız o işi en iyi yapan olmalısınız.”

Mustafa Helvacıoğlu’nun konuşmasının ardından öğrencilerin sorularıyla devam eden toplantının sonunda ise Helvacıoğlu’ya Okul Müdürü Ramazan Kök tarafından öğrenciler adına çiçek verildi.

Helvacıoğlu toplantının ardından, Bilişim Lisesi Yemekhanesinde öğrenciler ve öğretim görevlileri ile birlikte öğle yemeği yedi.