Keşan Ticaret ve Sanayi Odası'nın “Ortak Meclis ve Komite Toplantısı”, dün yapıldı.

Keşan TSO Konferans Salonu'nda yapılan ve Meclis Başkanı Yüksel Alioğlu başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya, Meclis Başkan Yardımcıları Sevtap Engin ve Olgaç Çelik, Katip Üye Hasan Mutlu Toptani, Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, yönetim kurulu üyeleri, meclis üyeleri ve komite üyeleri katıldı.

Meclis Başkanı Yüksel Alioğlu'nın açış konuşmasının ardından ilk olarak ekim ayı mizanı görüşüldü. Bu konuda söz alan Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, ekim ayı mizanının yönetim kurulunda incelendikten sonra meclis üyelerine e-mail ortamında gönderildiğini belirterek, toplantıda mizanın okunmasına gerek olmadığını ve direkt oylanmasını önerdi. Bunun üzerine Yüksel Alioğlu, mizanı oylamaya sundu ve oybirliği ile kabul edildi.

Gündemin ikinci maddesinde ise Beyendik Beldesi Belediye Başkanlığı'na MHP'den aday olan Murat Dinç'in Keşan TSO Meclis Üyeliğinden istifası görüşüldü.


SİYASETE ATILAN DİNÇ İSTİFA ETTİ

Alioğlu’nun, istifa dilekçesinin kabul edildiğini söylemesinin ardından Dinç, kısa bir veda konuşması yaptı.

Mart-2014'te yapılacak yerel seçimlerde Beyendik Belediye Başkanlığı'na aday olması nedeniyle istifa ettiğini dile getiren Murat Dinç, “Hem kendi adıma hem de bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Keşan TSO'nun tarafsızlığını koruması adına istifa etmeyi uygun gördüm. Burada kısa bir süre görev yapmama rağmen, değerli kişilerle görev yapmaktan gurur duydum. İnşallah ileride yine birlikte görev yapmak nasip olur. Herkese teşekkür ediyorum.” dedi. Dinç'e, Keşan TSO'ya katkılarından ötürü plaket veren Meclis Başkanı Yüksel Alioğlu, kendisine siyasi çalışmalarında başarılar diledi.

HELVACIOĞLU: MURAT ARKADAŞIMIZA BAŞARILAR DİLEMEK BOYNUMUZUN BORCU

Toplantı, Mustafa Helvacıoğlu'nun yeni dönemdeki 6 aylık çalışmalar hakkında detaylı bilgi vermesiyle devam etti. Meclis toplantısını ve ortak komiteler toplantısını yıl sonu nedeniyle birlikte yapmaya karar verdiklerinin altını çizen Helvacıoğlu, Murat Dinç'e de başarılar dileyerek “Murat arkadaşımız özverili bir davranışta bulundu. Ticaret ve sanayi odalarında siyasete girecek adaylar için yönetim kurulu dışındakilerin istifa etmeleri zorunlu değildir. Bu onurlu davranışı için Murat Dinç arkadaşımıza teşekkür ediyor, yolun açık olsun diyoruz, başarılar diliyoruz. Hangi partiye giderse gitsin, hangi partide görev alırsa alsın herkes gibi Murat arkadaşımıza da başarılar dilemek boynumuzun borcudur. Hangi siyasi parti olursa olsun siyasete iş dünyasının katılması, biz iş camiasını memnun etmektedir.” dedi.

50 KİŞİ İŞ SAHİBİ OLDU

Konuşmasını yeni dönemdeki 6 aylık süre içerisinde, ziyaretler hariç Ticaret ve Sanayi Odası'nın yaklaşık 150 etkinlik düzenlendiğini ifade ederek sürdüren Helvacıoğlu, Keşan TSO'nun iş ve eleman arayanlar faaliyetinden 50 işyerinin yararlandığını ve 50 kişinin iş sahibi olduğunu bildirdi.

Keşan Ticaret ve Sanayi Odası’nın bir yıl boyunca süren yoğun çalışmaların ardından akredite sürecini tamamlayarak Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından ‘5 Yıldızlı Hizmet Veren Oda’ statüsüne çıkarıldığını bildiren Helvacıoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “9. dönem akreditasyon sürecine yaptığımız başvurunun ardından, akredite sürecine giren ve bu süreçte çalışmalarını hızla tamamlayan Odamız, 26 Kasım tarihinde girdiği akreditasyon denetimini başarıyla sonuçlandırarak 9. dönem akredite başvurusu yapan oda ve borsalar içerisinde iyi bir dereceyle 5 yıldızlı hizmet veren akredite odalar ailesine katılmıştır. Akreditasyon denetimimiz, Türk Loydu Vakfı Başdenetçisi Taner Gündüz tarafından gerçekleştirilmiştir. Akreditasyon sisteminin amacı Türk Oda / Borsa sisteminin, Oda - Borsalar arasında kalite bilincinin yerleştirilmesi, sistemin iş dünyası nezdinde saygınlığının ve hizmet türlerinin artırılmasıdır. Öncelikle bu zorlu ve yorucu sürecin başarıyla tamamlanmasında emeği geçen Meclisimizi, Yönetim Kurulumuzu, personelimizi ve tüm çalışma organlarımızı yürekten tebrik ediyorum.”

BÜYÜK MUTLULUK DUYUYORUZ

 Konuşmasının  devamında oda ve borsalar arasında kalite bilincini yaratmak, kapasite ve yeterliliklerini artırarak üyelere sunulan hizmet kalitesini iyileştirmek ve geliştirmek adına başvurulan akredite sürecinin en önemli amacının üyelere en kaliteli hizmeti vermek olduğuna da işaret eden Mustafa Helvacıoğlu, “Sistem, Türk ve Avrupa oda sistemleri arasında uyum sağlamaya yönelik uygulamaları arttırmaktadır. Akreditasyon sistemi iyi uygulamaları teşvik eden bir sistem, denetim sürecinde odamız tarafından yapılan birçok faaliyet iyi uygulama olarak kayda alınmıştır. Şu anda ülke genelinde bulunan 365 oda ve borsa arasında akredite olmuş 131 oda ve borsa bulunuyor.

Akredite olan oda ve borsalar uygunluk belgesine sahip bir ürün veya hizmet için uygulanabilir olan gereklilikleri sağlamakla birlikte, ticarette teknik engellerin kaldırılmasına katkıda bulunarak hizmet bölgelerine ve dolayısıyla ülke kalkınmasına önemli katkı sağlayacaklar. 5 yıldızlı hizmet veren akredite olmuş bir oda olarak büyük mutluluk duyuyoruz. Bu yolda göstermiş olduğumuz birlik, beraberlik ve paylaşım içinde çok daha güzel işler yapacağımıza inanıyoruz. Önceliğimiz her zaman üyelerimize daha iyi hizmetler vermektir. Bu vesileyle akreditasyon sürecine dahil olan tüm oda ve borsalarımıza da başarılar diliyoruz. Bölgemize ve tüm üyelerimize hayırlı olsun.”

Toplantı, Helvacıoğlu’nun sözlerini tamamlamasının ardından sona erdi. Daha sonra toplantıya katılanlara pilav, ayran ve aşure ikramında bulunuldu.