SONGÜL KONAR

Başkan Helvacıoğlu, yaptığı açıklamada CHP Keşan İlçe Bakanı Recep Pekcan’ın istifa etmesi gerektiğini savundu.

“SAYGI GÖSTERMİYORMUŞ, ONUN SAYGISI EKSİK OLSUN”

Keşan’ı eskisi gibi yönetmediklerini, halkın istediği şekilde yöneteceklerini vurgulayan Başkan Helvacıoğlu, açıklamasında “Pazartesi günü yapacağım açıklamada söyleyeceğim. Biz Keşan’ı eskisi gibi yönetmiyoruz, istenilen şekilde yönetiyoruz. Halkımızın istediği gibi yöneteceğiz, canları istediği gibi değil. Sayın CHP İlçe Başkanının ‘ulan siyaseti’ ile bize cevap vermesini Keşan nasıl yönetiliyor diye pazartesi günü cevap vereceğim. Bir CHP İlçe Başkanının iki tane lüzumsuz lafıyla bu projeye gölge düşürmeyelim. Bugün ülkenin gündemi Cumhurbaşkanımızın müjdesi, Keşan’ın gündemi de bu projemiz. Çalışmalarımıza gölge düşürmesinler. Gereken cevabı Pazartesi günü vereceğiz. Ne diyeceğimi çok iyi biliyoruz. Bizim ‘ulan siyaseti ile mıy mıy siyaseti’ ile işimiz yok, icraat siyaseti ile işimiz var. 31 Mart’ta demokrasiye saygı duydu Keşan halkımız. Saygı göstermiyormuş, onun saygısı eksik olsun” ifadelerini kullandı.

“BEN ÖZÜR DİLİYORUM CUMHURİYET HALK PARTİLİ ÜYELERDEN”

Cumhuriyet Halk Partisi’nin böyle laflarla yönetilmeyeceğini, Partililerden özür dilenmesi gerektiğini vurgulayan Başkan Helvacıoğlu, Pazartesi günü vatandaşları ekran başına davet ederek,“Belediyeciliği yol, su, altyapı gibi birinci hizmetlerin çok ötesine taşımak istiyoruz. Bizim belediyecilik anlayışımız, yöneticilik anlayışımız bu. Masada belediyecilik yapmayacağız dedik, halkın yanında belediyecilik yapacağız dedik. Eskisi gibi olmayacak her şey dedik. Milletimiz arkamızda, vatandaşımız yanımızda. Teveccüh halkımızda, sokaklarda. Kimse bizim heyecanımızın da vizyonumuzun da önüne geçemez, geçemeyecek de. Bunun cevabını en iyi şekilde hazırladık. Vatandaşlarımı Pazartesi günü ekranların başına davet ediyorum. Halkımız huzurlu olsun, üç beş kişiye pabuç bırakacak halimiz yok. Laf olsun diye söylenen cümleler ile moralimiz de bozulmaz, heyecanımız da kesilmez. Gereğini yapacağız. Cümlelerini inceleyin, çok ayıp. ‘Ulan’ lafları ile İlçe Başkanlığı yapılmaz. Başkan Cumhuriyet Halk Partililerden özür dilemeli. Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanlığına yakışmıyor. Cumhuriyet Halk Partisi böyle laflarla yönetilmez. Ben özür diliyorum Cumhuriyet Halk Partili üyelerden, taraftarlardan. Yazık o başkan onlara yakışmıyor. Derhal istifa etmeli. Laf olsun diye konuşmalarla bu iş olmaz. Gerçekten siyaset yapılacaksa o başkana siyaseti öğretiriz. Ya da bir dahaki döneme karşıma çıkacak, siyaseti beraber yapacağız. Herkes aynada boyunun ölçüsünü görecek, ben de dahil. Öyle oturarak masa başında konuşarak olmaz” diye konuştu.

“FİRMA HATASINI KABUL ETTİ”

Muhtar Ali Çevikel Caddesinde yol çalışmalarının sürdürüldüğünü ve yolun yenileceğini ifade eden Helvacıoğlu, sözlerine şöyle sonlandırdı: “Şu anda tarih planlaması yapıyoruz. Firma ile birebir görüşüldü, hatası kabul edildi. Firma hatasını kabul etti. Biz teslim almıyoruz, çimentoda, betonda problem olduğu anlaşılıyor. İhaleye giren firma bizim yerel firmamız, tüm masrafı kabul ettiler. Belki masraf iki katına çıkacak ama yapacak hiçbir şey yok. Vatandaşımız kısa vadeli zahmeti tekrardan çekecek. Eski betonu bir alalım, sonra eksikleri tamamlayacağız.”