Belediye Başkanı Mehmet Özcan, geçen pazartesi günü parti binasında yapılan Cumhuriyet Halk Partisi’nin 90. Kuruluş Yıldönümü kutlama programında ilçe yönetimi tarafından sahplenilmediğini ileri sürerek, böyle bir durumun CHP tarihinde ilk defa yaşandığına söyledi. Özcan, “Hiç kimsenin böyle bir şey yapmaya hakkı yoktur. Bir siyasi parti yönetiyorsun, aile şirketi yönetmiyorsun. Herkes aklını başına alacak.” dedi.

BÖYLE BİR ŞEY YAPMAYA HAKKI YOK

Dün saat 15.00 sıralarında makamında kabul ettiği gazetecilerin konuyla ilgili sorusu üzerine açıklama yapan Özcan, bu görüntünün fotoğraf karelerinde sabitlendiğini belirterek, böyle bir olayın CHP tarihinde ilk defa yaşandığını söyledi ve 10 yıldan bu yana CHP’li Belediye Başkanı olduğunu ifade ederek şöyle konuştu:“Kutlama programına CHP’nin milletvekili gelseydi oraya almayacaklar mıydı? Hiç kimsenin böyle bir şey yapmaya hakkı yoktur. Bir siyasi parti yönetiyorsun, aile şirketi yönetmiyorsun. Herkes aklını başına alacak.”

ARTIK SUSMAYACAĞIM

Bugüne kadar sustuğunu, ancak bundan sonra susmayacağını da söyleyen Özcan, “Davet edildi. Ancak kendisi gelip oturmadı.” şeklindeki sözlerin asılsız olduğunu dile getirerek, hiç kimsenin kendisini ilçe başkanlarının bulunduğu masaya çağırmadığını belirtti. Parti binasının kapısı önünde beklerken “Haydi içeriye geçiyoruz.” denildiğini ve herkesin birden içeri girdiğini ifade eden Mehmet Özcan, “İçeri girdiğimde ilçe başkanlarının oturduğunu gördüm. Ben orada kime kalk diyeceğim. Ben bunu demeyi kendi terbiyeme yediremem. Bazı parti üyeleri, hiç kimsenin kıpırdamadığını görünce, bana yer açmaya çalıştılar. Fakat bunu İlçe Başkanı’nın yapması gerekiyor. Ben Belediye Başkanı olarak terbiyesizlik yapıp, onların yaptığı terbiyesizliği haklı çıkartacak duruma gelemem” diye konuştu.  

CUMHURİYET MEYDANI’NA BİLEREK İNMEDİM

Açıklamasına parti binasında yaşanan olaydan sonra Cumhuriyet Meydanı’ndaki törene bilerek katılmadığını belirterek devam eden Başkan Özcan, “Demek ki size sadece ilçe başkanları lazım, Belediye Başkanı lazım değil. Buradan açıkça söylüyorum, herkes aklını başına alacak ”dedi.

CHP Eski İlçe Başkanlarından A. Baki Topal’ın yaptığı “Birbirimizi eleştirmeye devam, ancak dışlamaya asla” açıklaması hakkında da görüş belirten Özcan, şöyle konuştu: “Konuştuklarıyla yaptıkları farklı. Herkes belirli sürelerde ilçe başkanlığı yapabilir veya parti yönetiminde olabilir, ancak

Cumhuriyet Halk Partisi büyük bir partidir. Bu şekildeki çocukça hareketlere de müsaade etmez. Kimse kimseyi sevmek zorunda değil. Burada önemli olan partidir. Her gece birileri, birileriyle yemekte. Bu nasıl tarafsızlık? Yapan kendine yapar. Partiye bir şey yapamaz. Cumhuriyet Halk Partisi kendi mecraında akar ve bu düğünü yapacak olanlar yine bulunur. Bunun neresi tarafsızlık? Takdir kamuoyunun.”

SGK KURUMU İÇİN ŞEHİR MERKEZİNDE UYGUN YERİMİZ YOK

Siğilli Köyü’nün Keşan’a bağlanması yönünde referandum yapılması için toplanan imzalar ve SGK (Sosyal Güvenlik Kurumu) Keşan Merkez Müdürlüğü’nün daha iyi hizmet verebilmesi amacıyla aranan yeni hizmet binası yeri hakkındaki soruları da cevaplandıran Özcan, SGK Keşan Merkez Müdürlüğü için daha önce Belediye Meclisi tarafından alınan karar doğrultusunda bir yer gösterdiklerini hatırlatarak, “Halk Ekmek arkasında bulunan 265 m2 yerimizi göstermiştik. Fakat burasının şartlara uymadığı ve en az 3 bin metrekarelik yer gerektiği söylendi. Bunun üzerine, Belkoop Mevkii’ndeki Toplu Konut Alanı’nda bulunan bir yeri daha gösterdik. Burasının da uzak olduğu söylenerek soğuk bakıldı. Şu anda şehir içerisinde SGK Keşan Merkez Müdürlüğü’ne vereceğimiz hali hazırda bir yer bulunmuyor. Eğer isterlerse Toplu Konut Alanı’ndaki yeri verebiliriz. Fakat Çok Amaçlı Pazaryeri Projesi’nin tamamlanması durumunda oradan bir yer vereceğimiz sözünü vermiştik. Olursa o alandan verebiliriz. Bu konuda bir yol bulunabilir” şeklinde konuştu.

GÖNLÜM SİĞİLLİ’NİN DE KEŞAN’A BAĞLANMASINDAN YANA

Özcan, Siğilli Köyü’nde toplanan imzalar için de prosedürün tamamlanarak kendilerine sunulması durumunda, Keşan Belediye Meclisi üyelerinin bu konuda karar vereceğini belirterek “Meclis üyelerinin görüşlerine ipotek koyamam. Fakat bağlanma konusuna sıcak baktığımı söyleyebilirim. Gönlüm Siğilli’nin de Keşan’a bağlanmasından yana” diye konuştu.