AK Parti Keşan İlçe Başkanı Hüseyin Boyalık, dün düzenlediği basın toplantısında Keşan Belediyesi’ne yönelik eleştirilerde bulunurken, Saadet Partisi İlçe Teşkilat Başkanı Mustafa Kabakçılı’nın “Muhalefet meclis üyelerine önceki dönemden beri hep söylediğimiz bir söz var; orada Mehmet Özcan’ın öğrencisi gibi oturmaktan başka bir iş yapmıyorlar. Aynı sözümü bir daha söylüyorum; Belediye Meclisi’nde AK Parti’nin ve MHP’nin meclis üyeleri orada Özcan’ın talebesi gibi oturmaktan başka bir iş yapmıyorlar.” şeklindeki sözlerine de cevap verdi.

Saat 12.00 sıralarında başlayan basın toplantısında yönetim kurulu üyeleri ve belediye meclis üyeleri katıldı.

KEŞAN BELEDİYESİ İŞ GÖRMEZ BİR HAL ALMAYA BAŞLAMIŞTIR

Keşan Belediyesi’nin SGK’ya 11,5 milyon TL gibi bir güncel borcu bulunduğunu söyleyen Hüseyin Boyalık, “Bu borç 2015 yılı sonunda 8,5 milyon TL iken bugün 11,5 milyon TL’ye ulaşmış durumdadır. Bunun bir kısmı taksitlendirilmiş, bir kısmı da faizi işleyen borçtur. Aynı şekilde 2,5 milyon TL vergi borcu bulunmaktadır. Halk Ekmek Şirketi’nin 500 bin TL SSK prim, 150 bin TL’ye yakın vergi borcu bulunmaktadır. Keşan Belediyesi iş görmez bir hal almaya başlamıştır. Bu borçlarla, bu gidişatla her şeye tamam diyen bir belediye anlayışı ile bu işin olmayacağı görülmeye başlanmıştır. SGK ve vergi borçlarının toplamı 14 milyon TL. Kredi borçlarını konuşmuyoruz. Artık Keşan Belediyesi bu borçların altından kalkamaz. Keşan Belediyesi’nin 17 milyon TL alacağı var. Bu konuda muhalefet şerhimizi meclis üyelerimiz açıklayıcı bir şekilde koydu. Keşan’ın düzgün yönetilmediğinden bahsettiler. Belediyenin bu iş görmez durumunu açıklamak bizlere düşüyor. Hepimiz vergi veriyoruz, su faturası ödüyoruz. Borçlu ile borçsuzu belediyenin bir birinden ayırması mümkün değil. Ödediği faizlerin tamımı cebimizden çıkıyor. Borç yükü altındaki belediye iş görmez bir belediyedir. Belediyenin borçlarına çözüm bulması gerekir. Kanayan yaraya bitirmesi gerek. Bu konuda önümüzdeki günlerde ne yapacaklarını hep birlikte göreceğiz.” dedi.

YENİ MAHALLE, ŞEHİR MERKEZİNDEN OLDUKÇA UZAKLAŞMIŞ DURUMDA

Keşan Belediyesi’nin Yeni Mahalle’de büro açması gerektiğini vurgulayan Boyalık, “Mahallede semt pazarı kuruluyor. Yeni Mahalle’ye düzgün bir pazaryeri yapılarak sosyal tesisler ile vatandaşın rahatlatılması gerekir. Bu sosyal tesisten kastım; postane, bankamatikler, su ve elektrik tahsilat büroları, belediyenin danışma bürosu bu tesisin içerisinde olmalıdır. Vatandaşımız su parası ödemek için çarşı merkezine gelmek zorunda kalmamalıdır. Yeni Mahalle, şehir merkezinden oldukça uzaklaşmış durumda. Şehir günden güne büyürken, Yeni Mahalle’de bu hizmetlerin bulunmamasını yadırgıyoruz. Yeni bir şehir kuruyorsun, toplu konut alanın var ama sosyal tesisiniz yok.”  şeklinde konuştu.

BU KONUDA KABİLİYETİ YETERSİZ BİR BELEDİYE

Yeni devlet hastanesinde istenmeyen bir yangın çıktığını ifade eden Boyalık, “Toplu konut alanında bir yangın yaşandı. 2 yangında da itfaiyemiz yetersiz kaldı. 20 katlı inşaat ruhsatları vermeden önce belediye önce kendi içine bakmalıydı. ‘Bir yangın olsa nasıl müdahale ederim?’ diye düşünmeliydi ve ona ruhsat vermeliydi. İmkânları yetersiz, bu konuda kabiliyeti yetersiz bir belediye 20 katlı inşaat ruhsatı veriyor. 7 katlı bile olsa itfaiye erişemiyor.” ifadelerine yer verdi.

MECLİS ÜYEMİZİN HİÇ BİRİ BU İTHAMLARA LAYIK DEĞİLLER

Belediye meclis üyelerini savunmak zorunda olduklarından söz eden Hüseyin Boyalık, “İşlerini gayet güzel ve olumlu bir şekilde yapıyorlar. Yapmaya da devam edecekler. Sayın Kabakçılı’nın ağır sözleri var. 8 belediye meclis üyemizin hiç biri bu ithamlara layık değiller. Bahsettiği özellikleri taşımıyorlar. Bu yüzden kötü söz sahibinindir diyorum. Bu sözlerinin hiçbir tanesini belediye meclis üyelerime yakıştırmayacağım. Yaptıkları çalışmaların yanında olacağım.” dedi. Keşan-Enez yolunun gündemde olduğunun belirten Hüseyin Boyalık, “Yolun ilk 6 kilometresi yapıldı. Ondan sonrası ihale edilmedi. Ödeneği geldiğinde ihalesi yapılacak ve kısım kısım yapılacak. Sayın Erdin Bircan’ın bu konuda bir açıklaması vardı. Konunun takipçisiyiz. Projesi hazır. Ödenek geldiğinde yolun yapımına devam edilecek.” dedi.

AMA SATA SATA NEREYE KADAR?

Basın mensuplarının Keşan Belediyesi’nin Sosyal Güvenlik Kurumuna Çok Amaçlı Pazaryeri Kompleksi’nden borcuna karşılık yer göstermesiyle ilgili sorduğu soruya cevap veren Boyalık, “Biz de SGK’nın Keşan’da daha modern bir hizmet binasına kavuşmasını istiyoruz. Belediyemizin de borç yükünün azalmasını istiyoruz. Ama sata sata nereye kadar? Bu satmanın sonu yoktur. Yine de kanayan yarı kesmenin en yolu bir şeyleri gözden çıkarmaktır. Belediyemiz bundan önceki dönemlerde de birçok şeyi bu yarayı sarmak için gözden çıkardığını görüyoruz. Gözden çıkardığı paralar gerekli yere ulaşmadı. Borç büyüyerek devam etti. Bahse konu yerin 11,5 milyon TL yapması mümkün değil. Dükkânların satılması geleceğe umutla bakmayan belediyenin yapacağı bir iştir. Bizim belediyemizde bu durumdadır. Belediyemizin geleceğinden umudu yok. Bitmeye, tükenmeye başlamış kaynaklar ve öz kaynaklar. 100. Yıl Pasajı’nda satacak dükkân kalmadı. Pazaryeri bitmeden pazarlanmaya başlandı. Mirası yedi. Çocuklarımıza, geleceğimize bırakacağımız, belediyeye gelir getirecek kaynakların tükenmesi anlamına geliyor. Pazaryeri projesindeki dükkânların tapuları alındığında belediye başkanı 317 tapu kazandırdıklarını açıklamıştı. 30 tanesini SGK borcuna karşılık veriyor. %10’u gitti. Pazaryerindeki işyerlerinin boyutları sıkıntı. Daha fazla insan iş verme amacıyla masumane düşünülmüştür de dükkânların hiçbir zaman için iş yapmayacağını biliyoruz. Balık haline giderken yapılan yürüyüş yoluna bakarsanız ne kadar basit olarak düşünülmüş bir proje olduğunu anlarsınız.” şeklinde konuştu.