SONGÜL KONAR

Zümbül, 15 Temmuz Destanı’nın, tarihin tozlu sayfalarına, bu ülkeye gönlünü veren şehitlerin kanıyla yazıldığını belirtti.

“251 VATAN EVLADIMIZIN ACISINI HALA YÜREKLERİMİZDE İLK GÜNKÜ ACIYLA TAŞIYORUZ”

15 Temmuz’un tarihin tozlu sayfalarına gömüldüğünü, fakat şehit verilen 251 vatan evladının acısının hala geçmediğini belirterek açıklamasına başlayan Zümbül, şunları söyledi: “3 yıl önce bugün, 15-16 Temmuz gecesi, Türk Silahlı Kuvvetler bünyesinde kendilerini “Yurtta Sulh Konseyi” olarak tanımlayan bir grup asker tarafından gerçekleştirilen darbe girişimini unutmuyor ve o kara günün bıraktığı derin izleri, ülke olarak hala taşıyoruz. 15 Temmuz destanı, tarihin tozlu sayfalarına, bu ülkeye gönlünü veren şehitlerimizin kanıyla yazılmıştır. O karanlık gecede, Türk ve İslam düşmanları, kudurmuş bir vaziyette ülkemizin birlik ve beraberliğini bozmak amacıyla üzerimize gelmişlerdir. Her ne kadar ülke olarak tek yürek, tek bilek olunup, bu kara geceyi, Cumhurbaşkanımızın talimatıyla, genç yaşlı demeden gözümüzü kırpmadan sokaklara çıkarak püskürtmüş olsak da, şehit verdiğimiz 251 vatan evladımızın acısını hala yüreklerimizde ilk günkü acıyla taşıyoruz.”

“CANI PAHASINA BEDENİNİ TANKLARA KARŞI SİPER EDEN HALK, BU ALÇAKÇA SALDIRIYA TESLİM OLMAMIŞTIR”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın emriyle sokağa dökülüp, kendilerini tanklara siper eden vatan evlatlarının kanlarıyla yazılan 15 Temmuz’un kara bir gece olarak tarihin tozlu sayfalarına gömüldüğünü ve 15 Temmuz gecesi, 2194 vatan evladının yaralandığını belirten Hüseyin Zümbül, “Demokrasimize darbe vurulmaya çalışıldığı gece, demokrasisini savunmak amacıyla sokaklarda kendilerini tanklara karşı siper ederken yaralanan 2194 vatan evladımızın acısını unutmuyoruz. Gölbaşı’nda şehit olan 51 özel harekat polisimizi unutmuyoruz. Şehit edilen vatan evlatlarımızın analarının çektiği acıyı kendi öz evladımızın acısıymışçasına yaşamaya devam ediyoruz. 15 Temmuz Destanı, tarihin tozlu sayfalarına, bu ülkeye gönlünü veren şehitlerimizin kanıyla yazılmıştır.  O karanlık gecede, TBMM alçakça bombalanmış, Cumhurbaşkanlığı Külliyemiz bombalanmıştır. Demokrasimizi ve Türkiye’mizin birlik ve bütünlüğünü korumak için canı pahasına bedenini tanklara karşı siper eden halk, bu alçakça saldırıya teslim olmamıştır.” dedi.

“MİLLİYETÇİ HAREKET PARTİSİ OLARAK, CUMHURBAŞKANLIĞI HÜKÜMET SİSTEMİ’NİN GÜÇLENDİRİLMESİ KONUSUNDA, TAM DESTEĞİMİZ DAİMİ OLARAK SÜRECEKTİR”

Zümbül, son olarak, Milliyetçi Hareket Partisi’nin, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin güçlendirilmesi konusunda, desteklerinin sonuna kadar devam edeceğini belirterek, açıklamasını şöyle tamamladı: “Milliyetçi Hareket Partisi olarak, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin güçlendirilmesi konusunda, tam desteğimiz daimi olarak sürecektir. Allah, milletimize ve devletimize böyle bir kara günü bir daha yaşatmasın. Allah, bedenini tanklara siper eden vatan evlatlarımızdan razı olsun. ”