SONGÜL KONAR

Dün saat 09.30’da başlayan Ağadayı Otel’de düzenlenen kahvaltıya, İlçe Milli Eğitim Müdürü İlhan Saz, şube müdürleri, okul müdürleri, proje hazırlayan öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

“ÇOCUKLARI GELECEĞE DEĞİL, ŞİMDİYE UYANDIRMAMIZ LAZIM”

Kahvaltıda ilk söz alan Yekta Baydar İlköğretim Okulu Fen ve Teknoloji Öğretmeni Alpay Tolga Elegeçmez, “Ülkeler eğitimi destekleyen liderler eşliğinde çalışmaktan yılmayan, öğretmenler ve öğrencilerin coşkusuyla yükselir. Bizler burada hem idarecilere hem öğretmenlere hem öğrencilere hem velilerimize bu tür projeleri desteklediğimizi göstermek için toplandık. Gayretli ve çalışkan olan öğretmenler ve öğrencilerimizi tebrik ederek projelerinin diğer arkadaşlara da örnek olmasını diliyoruz. Dünyada bilim ve teknoloji büyük bir rekabet içerisindedir. Gelecekte bilimin bütün dallarının bir arada olduğunu göreceğiz. Bu çağa hazırlanabilmek için Milli Eğitim Bakanımız Ziya Selçuk’un da dediği gibi “Eğitimde kıyameti koparmamız lazım”. Çocukları geleceğe değil, şimdiye uyandırmamız lazım. Bizlerde aynı heyecan içinde çalışıyor, Keşan İlçe Milli Eğitim mihverleri olarak Kaymakamımız Sayın Nuri Özder ve İlçe Milli Eğitim Müdürümüz sayın İlhan Saz’a desteklerinden dolayı teşekkür ediyoruz,” dedi.

“MOTİVASYON DEĞERLENDİRME PROGRAMI DÜZENLEDİK”

Elegeçmez’in ardından söz alan İlçe Milli Eğitim Müdürü İlhan Saz konuşmasını şöyle sürdürdü: “Keşan İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı ilçemiz okulları olarak bu yıl, 2019 TÜBİTAK 13. Ortaokul Öğrencileri ve 50. Lise Öğrencileri Araştırma Projeleri yarışmalarıyla ilgili paylaşım, motivasyon değerlendirme programı düzenledik. İlçe kaymakamımız Nuri Özder’de katılacaktı fakat valilikte düzenlenen toplantıya katılması gerekti. Kendisinin selamlarını iletiyorum sizlere. TÜBİTAK, 1963 yılında kurulmuş olup kuruluşundan bu yana bilimsel temelli çalışmaları yapmış ve çalışmaları desteklemiştir. Toplumun yaşam kalitesinin arttırılmasına ülkemizin sürdürülebilir gelişmesine hizmet eden bilim teknoloji alanında yenilikçi, yönlendirici, katılımcı ve paylaşımcı bir vizyon benimsemiştir. TÜBİTAK, Türkiye’de bilim ve teknoloji politikalarını belirleme ARGE desteği verme araştırma ve yönlendirme desteği verdiğinde üniversite ve sanayi işbirliklerini geliştirmek ve geleceğin bilim adamlarını keşfetme, bilimsel mükemmelliği teşvik etmeye yönelik ödüller verme, uluslararası bilimsel teknolojik işbirliklerini organize etme bilimsel vergi ve toluma bilim kitaplarını yayma ve bu günkü toplantımızın gereği ortaokul, lise proje yarışmalarını desteklemek gibi önemli işlere imza atmış ve atmaya da devem etmektedir. Bizler Keşan İlçe Milli Eğitim olarak öğrenciler ve öğretmenleri gayretli çalışmalar ile ortaya koyduğu projeleri bilim ve teknolojiye kapı aralamasını diliyoruz.”

“SÜRECİN BAŞINDAN SONUNA KADAR YANINIZDAYIZ”

Saz, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bu çocuklarımız ileride ülke yararına olacak büyük buluşların mimarı olabilirler. Bizler siz değerli öğrencilerimizi bu vizyon doğrultusunda yönlendirmeye tüm gücümüzle gayret ediyor ve her geçen sene olduğu gibi bu sene de sürecin başından sonuna kadar yanınızda olacağımızı bilmenizi istiyoruz. Hepiniz çok değerlisiniz. Siz öğrenciler için TÜBİTAK her ne kadar yarışma gibi görünse de yaptığımız her çalışmanın ileride neleri değiştireceğini bilemezsiniz. Hiçbir proje küçümsenemez. Her çalışmanın bir derecesi bir karşılığı vardır. Bu çalışmalar sizlerin kendinizi ifade etme özgüven kazanmasına önemli katkılar sağlayacağını unutmamamız gerekir.

“ROL MODEL ORTADA”

Projelere katılımın yüzde 200 arttığını belirten Saz, konuşmasını şöyle sonlandırdı: “Keşan olarak 2018 TÜBİTAK 12. Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri yarışmasında bir proje ile katılım sağladı. Biyoloji alanında Avrupa bölge birinciliği, ardından Kayseri Türkiye Finalleri’nde biyoloji alanında Keşan olarak Türkiye birinciliği elde ettik. 49. Liseler Araştırma Projeleri arasında dört proje ile katılım sağlandı. Teknoloji ve Tasarım, Biyoloji ve Fizik alanında üç projemiz İstanbul bölge birinciliği ardından Antalya Türkiye Finalleri’nde Biyoloji ve Fizik alanında Keşan olarak iki projemiz Türkiye üçüncülüğü elde etti. Şu anda rol model ortada. 13. Ortaokul Araştırma Projelerin de 15 proje, liselerde ise 50. Araştırma Proje yarışmasında 8 proje katılım sağladı. Yüzde 200 artış sağlandı. Projelere katılım sağlayan öğrenci ve öğretmenlerimize, emeği geçen herkese teşekkür ediyor, başarılar diliyoruz.”

Kahvaltının ardından proje hazırlayan öğretmenler, projelerini hazırlarken yaptıkları aşamaları anlattılar.