Keşan İlçe Nüfus Müdürlüğü tarafından dün, Keşan’ın merkez ve belde mahalle ile köy muhtarları, belediye ve belde belediye başkanlıkları evlendirme memurlarına bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Keşan Şoförler ve Otomobilciler Odası Derviş Günday Eğitim Salonu’nda gerçekleştirilen ve saat 10.20’de başlayan toplantıya Keşan Kaymakamı Bekir Dınkırcı ile Keşan İlçe Nüfus Müdürü Mehmet Avcı, Keşan İlçe Nüfus Şefi Nazlı Kurnaz Çorbacı ve bazı personel ile muhtarlar ve evlendirme memurları katıldı.

Toplantı öncesinde basın mensuplarına kısa bir değerlendirme yapan Avcı, toplantının, T.C. İçişleri Bakanlığı tarafından yılda bir kez yapılmasının zorunlu olduğunu belirterek, ikametgah ve nikah kıyma işlemleriyle ilgili son gelişmelerin aktarılacağını ve taraflardan gelecek sorunları dinleneceğini söyledi.

Toplantıda konuşan Dınkırcı ise muhtarları bir arada bulmanın avantajını değerlendirerek, daha çok, tarım, hayvancılık, toplulaştırma, büyük ölçekli çalışma, Keşan Anadolu Öğretmen Lisesi’nin TÜBİTAK Proje Yarışması’ndaki bölgesel başarısı, Keşan ve bölgemizin yolların kavşak noktasında olmasının avantajı, ihracata yönelme gibi konular hakkında, daha önce çeşitli platformlarda dile getirdiği konu ve görüşlerini tekrarladı.

Herkesin empati yapması gerektiğini belirterek sözlerine başlayan Bekir Dınkırcı, toplumun herhangi bir kesiminden kendilerine herhangi bir konu ve sorun aktarıldığında, kendisini karşısındakinin yerine koyarak, ne yapabileceğini düşündüğünü ifade etti. Dınkırcı, şöyle dedi: “Bu sayede, bizim kamu hizmetlerini daha verimli sürdürme olanağımız doğuyor. Hepimiz bir bütünün parçalarıyız. Kamu hizmetini hep birlikte yürütüyoruz. İlgili daire amirlerine yönelik bir konu olduğunda zaten müdür arkadaşlarımızla diyaloğunuz var. Tereddüt hasıl olduğu her konuda lütfen müdürlüklerimize başvurun. Çözemediğiniz takdirde ben de devreye girerim. Dünya artık i bıraktı. Yönetişiyor. Yani ile <İletişim>i beraber götürmek zorundayız. Hangi konumda olursanız olun, iyi bir iletişim noktası yakalanmadığı takdirde, başarılı olma şansınız yok! İktisatta bir marjinal fayda noktası vardır, sıfır olduğu nokta. Sıfır noktasından sonra eksiye düşüş başlar. Biz artan oranla yukarıya çıkalım.   

Bekir Dınkırcı’nın konuşmasının ardından söz alan Mehmet Avcı, Keşan İlçe Nüfus Müdürlüğü’nün iş ve işlemleriyle ilgili koordinasyonun sağlanmasına yönelik toplantı hakkında güncel bilgileri aktardı daha sonra da muhtarlar ve evlendirme memurlarından gelen soru ve sorunları dinledi.