GİZEM GÖRÜR

Keşan’da ilk ayçiçeği hasadını yapan çiftçinin ürünü,  Keşan Ticaret Borsası'nda yapılan salon satışıyla 2 liradan satıldı.

Dün, saat 10.00 sıralarında gerçekleşen salon satışına, Keşan Ticaret Borsası Meclis Başkanı Necmi Kaymaz, bazı meclis ve yönetim kurulu üyeleri, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Keşan İlçe Müdürü Gökhan Kıyım, Toprak Mahsulleri Ofisi Keşan Ajans Amiri Ali Gücüyeter, Yağlı Tohumlar Satış Kooperatifi temsilcileri, Keşan Ziraat Odası temsilcileri ve bazı üreticiler katıldı.

İNŞALLAH ÜRETİCİMİZ MEMNUN KALIR

Kaymaz, katılımcılara ‘hoş geldiniz’ dedikten sonra şunları söyledi: “İlk olarak buğday sezonunun her anlamda güzel geçtiğine inanıyoruz. Üreticilerim fiyattan memnun olmasa da yağışlar üreticilere destek oldu. Artık çiftçilikte eski sistem geride kalıyor, bizlerin de değişmesi gerekiyor. Süne, her yıl bir artıyor bir eksiliyor. Genel anlamda tüm üreticilerin süne ile mücadele etmesi gerekiyor. Ürününe hizmet eden üreticilerin hasat zamanı diğerlerinden farklı olduğu gözlemleniyor. Herkes gereken mücadeleyi zamanında yapmalıdır. Bu yıl ayçiçeği ile ilgili bölgemizde beklentiler yüksek. Umarım verim iyi olur da hem buğdayda hem ayçiçeğinde iyi bir sezon geçirmiş oluruz. Fiyatların da iyi olmasıyla beraber inşallah üreticimiz memnun kalır.”

Keşan Ticaret Borsası Meclis Başkanı Necmi Kaymaz, ayrıca, ayçiçeği hasadının tüm üreticilere hayırlı ve bereketli olmasını diledi.

Toprak Mahsulleri Ofisi Keşan Ajans Amiri Ali Gücüyeter, sünenin ürüne verdiği zararın geçen yıla oranla bu yıl iki katı olduğunu vurguladı.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Keşan İlçe Müdürü Gökhan Kıyım da personelin çoğu zaman hafta sonu da dâhil olmak üzere çalışıp üreticilere yardımcı olduğunu kaydetti.

Daha sonra yapılan ihale sonucunda, üretici Hüseyin Karataş'a ait yaklaşık 1 ton ayçiçeği ürünü, 2 liralık sembolik fiyat ile Borsa üyesi, Salahaddin Kızıl'a satıldı.

1 ADET KÜÇÜK ALTIN HEDİYE EDİLDİ

Salon satışının ardından üreticiye Keşan Ticaret Borsası tarafından 50 litre mazot, Keşan Ziraat Odası tarafından da 1 adet küçük altın hediye edildi.

Salon satışında geçen konuşmalarda süne ile mücadelenin önemi vurgulanırken özellikle buğdayda süne ile mücadele yapılan ve yapılmayan yerler arasında kilogram farkı oluştuğu sonucuna varıldı.

Google Play Store’dan Medya Keşan uygulamasını indirmek için BURAYA TIKLAYINIZ

Apple Store’dan Medya Keşan uygulamasını indirmek için BURAYA TIKLAYINIZ

Facebook sayfamız için BURAYA TIKLAYINIZ

Twitter için BURAYA TIKLAYINIZ

Instagram için BURAYA TIKLAYINIZ

Google plus için BURAYA TIKLAYINIZ

Youtube Kanalımız için BURAYA TIKLAYINIZ