Keşan Hersekzade Anadolu İmam Hatip Lisesi ile Keşan Süleyman Paşa İmam Hatip Ortaokulu tarafından, “Kutlu Doğum Haftası” nedeniyle düzenlenen program, önceki gün gerçekleştirildi.

Ahmet Yenice Ortaokulu Sevim Yenice Kültür Merkezi’nde saat 18.00’de başlayan programa; Keşan Kaymakamı Nuri Özder, Keşan İlçe Emniyet Müdür vekili Hüsnü Cengiz, Keşan AK Parti İlçe Başkanı Hüseyin Boyalık, Keşan İlçe Müftü vekili İsmail Hergül, Keşan İlçe Milli Eğitim Müdürü İlker Erarslan, Keşan İlçe Sağlık Müdürü Dr. Ergün Kurtar, bazı siyasi partilerin temsilcileri, bazı okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

Keşan Hersekzade Anadolu İmam Hatip Lisesi son sınıf öğrencisi Eda Akbulut ve Süleyman Paşa İmam Hatip Ortaokulu son sınıf öğrencisi Eda Köseler’in sunuculuğunu yaptığı program, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasından sonra başladı. Programın açılışı Ahmet Atay’ın Kuran tilaveti ile yapıldı. Sonrasında günün anlam ve önemiyle ilgili konuşma yapmak üzere Süleyman Paşa İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Zeki Boz kürsüye geldi. Hz Muhammed’in tüm insanlığa rahmet olarak gönderildiğini ifade eden Boz, “Efendimizin, Kutlu Doğumunun yıldönümü münasebetiyle buraya toplanmış bulunuyoruz. Hepinize hoş geldiniz diyerek, saygılar sunarım. Efendimizin doğumu, içinde yaşadığımız dünyanın akışını değiştirmiş ve onun tebliğine kulak veren herkes, hayatını yeniden tanzim etme, kendini yeniden yapılandırma ve bundan sonraki gidişatında istikamet sahibi olma konusunda sağlam bir dayanağa kavuşmanın ayrıcalığını yaşamıştır. Onun rahmet yüklü mesajları ve hikmet yüklü ahlaki örnekliği bütün insanlık için umut vaad etmeye devam ettiği gibi, kıyamete kadar da kesilmeksizin devam edecektir.” şeklinde konuştu.

O’NU ANLATMAYA GÜÇ YETER Mİ?

Konuşmasının devamında Boz şunları söyledi: “ O, iki cihanın Güneşi, insanlığa rahmet olarak gönderilen, nebiler nebisi… Örnek insan, ahlak ve fazilet timsali, çöle inen nuru  bütün cihana yayarak, gerçek inkılabı meydana getiren, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed Sallallahu Aleyhi Vesellemi anlatmaya güç yeter mi? Kalemler O’nu yazabilir mi? ... Denizler mürekkep olsa, O’nu anlatmaya kifayet eder mi? âlemlere rahmet diye geldi o, aşkı ile gönülleri deldi o, cennet bile cemaline aşıktı, Allah’ın sevdiği bir güzeldi o… Ne yazık ki bugünün insanı; O’nu bilememenin, sünnetine sarılamamanın ve layığınca sevememenin ızdırabı içinde kıvranıyor… Okullarımıza konulan Kur’an-ı Kerim ve Hazret-i Muhammed’in Hayat’ı derslerinin O’nu anlamaya, İslam’ı daha güzel yaşamaya vesile olmasını diliyorum. Biz de bu amaçla dünyayı şereflendirmesi ile mutluluğa erdiğimiz Kutlu Doğum haftasını, karınca kararınca, sizlerle kutlamak istedik. Bu birlikteliğin tüm Müslümanların peygamber ahlakına ve yaşantısına yönelmesine vesile olmasını Cenab-ı Hak’tan dileriz. Programımızı şereflendirdiğiniz için tekrar teşekkür ediyor ve O yüce Resül’un maneviyatı ile sizleri baş başa bırakıyorum. Saygılarımla.”

Program iki okul öğrencileri tarafından oluşturulan ilahi korolarının okunması, hadisler oratoryosu, okunan ilahiler ve şiir dinletilerinin sunulması ile sona erdi.