SONGÜL KONAR

Kamuoyunda imar barışı olarak bilinen ‘Yapı kayıt belgesine ilişkin yönetmelik ve esaslar’ kapsamında vatandaşların 40 yıllık hasretleri biterken, artık evine evim, dükkânına dükkânım diyebilecek.

31 Aralık 2017'den önceki binaları ve alanları kapsayan imar barışında başvuru süresi 31 Aralık 2018 tarihinde sona ermişti. Ancak çeşitli nedenlerden ötürü başvuru yapamayan vatandaşlar için 6 ay daha uzatılan başvuru süresi 15 Haziran 2019 Cumartesi günü son buluyor.

Keşan Umum Emlak Müşavirler Derneği Başkanı Olcay Güngör, yaptığı açıklamada, vatandaşlara mağdur olmamaları adına seslendi.

 “İMAR BARIŞININ UZATILMASINI TEMENNİ EDİYORUZ”

Maddi imkânı olmayan vatandaşlar için bu sürenin uzatılması gerektiğini belirten Güngör, şunları söyledi: “Son günlerde imar barışından faydalanmak isteyip de maddi yönde imkânı olmayan bazı vatandaşlarımız var. Bu yüzden imar barışının uzatılmasını temenni ediyoruz. İnşallah hükümet bunu uzatacaktır. Halkımız mağdur olmamalı. En az bu kışa kadar uzatılması lazım. İmkânı olmayan baya bir kişi var. Bankalar kredi açarsa imkânı olmayan vatandaşlarımız için de iyi olur.”

“ÇOK FAZLA KAÇAK YAPI VAR”

Çok fazla kaçak yapı olduğunun altını çizen Güngör, açıklamasını şöyle sonlandırdı: 31 Aralık 2017 yılına kadar yapılan konutlar imar barışından faydalanıyor. Ama maalesef kaçak yapan kişiler var. Kaçak prefabrik, konteyner veya ev yapan kişiler ceza yiyecekler. Yazık, günah yapmasınlar. Devlet önlemini alsın. Halkımız çok mağdur olacak. Bu kaçak yapılar ispatlanıp yıkıma açılacak. Bunun örneklerini geçmişte görüyoruz. Halkımız mağdur olmasın.”