Keşan’da bazı sivil toplum kuruluşlarının bir araya gelmesiyle “İnanca Saygı Platformu” oluşturuldu.

Platformla ilgili olarak, dün Memur Sen Keşan Temsilciliği’nde bir basın toplantısı düzenlendi. Saat 12.30’da başlayan basın açıklamasına, Anadolu Gençlik Dergisi Keşan Temsilcisi Mustafa Kabakçılı, Memur Sen ve Diyanet Sen İlçe Temsilcisi Cemil Köpçü, Mimar Sinan Vakfı Keşan Temsilcisi Erkan Tabanca, İlim Yayma Cemiyeti Keşan Şubesi Başkanı Mustafa Serbes, Sağlık Sen Edirne Şubesi Başkan Yardımcısı Rafet Eker, Eğitim Bir Sen Keşan Temsilcilik Başkanı Erdinç Erdemir, İnsani Değerler Derneği Keşan Temsilcisi Ramazan Kök, Teneffüs Vakti Keşan Şubesi Başkanı Yunus Emre Temiz katıldı.

Basın açıklamasını okuyan Memur Sen ve Diyanet Sen Keşan İlçe Temsilcisi Cemil Köpçü, öncelikle “İnanca Saygı Platformu”’nun kuruluş amacından bahsederek, “Ecdadımız, Allah yolunca, din, iman, millet, vatan, bayrak, hak, adalet, erdem, fazilet ve mukaddesat uğrunda kahramanca savaşarak bu toprakları bize emanet ettiler. Din-i Mübin-i İslam için, vatan için kanlarını ve canlarını feda ettiler. Ve ayrıca yakın tarihimizde Çanakkale Destanımız yazıldı. Bu destan yazılırken; Dilleri, kavimleri, ırkları, beldeleri farklı ancak imanları, idealleri, azimleri, gayeleri, niyetleri, duyguları bir olan, Mehmetçiklerin destanıdır. İslam’ın son kalesi olan bu vatan topraklarını düşmana çiğnetmemek üzere, Anadolu’nun her evinden, Rumeli’nin her bölgesinden, İslâm coğrafyasının her beldesinden; Şam’dan, Bağdat’tan, Filistin’den, Beyrut’tan, Kahire’den, Kosova’dan, Üsküp’ten, Saray-Bosna’dan bir araya gelerek bu vatan toprakları için canlarını feda ederek şahadet şerbetini içtiler ve bu vatanı bizlere emanet ettiler. Ruhları şad olsun. Hal böyle iken; bu gün bu vatan toprakları üzerinde yaşayan bazı kesimlerin Din-i Mübin-i İslam’a ve İslami değerlere saldırmaları, hakaret etmeleri bizleri böyle bir platformu oluşturmaya sevk etti. Milli ve manevi değerlerimize karşı yapılan bu tutumlar karşısında toplumumuzu bilgilendirme ve bilinçlendirme adına bu platformu oluşturmuş bulunmaktayız. Karınca misali, belki yangını söndüremeyiz ama hiç olmazsa safımız belli olsun dedik.” dedi.

İNANCA SAYGI PLATFORMU NEDİR?

Platformdan bahseden Köpçü, şunları söyledi: “Aynı duygu ve düşünceye farklı şekillerde hizmet eden kurum, dernek ve sivil toplum örgütlerinin bir araya gelerek Milli, Manevi değerlerimize ve inancımıza saygısızlık edildiğinde toplumumuzu doğru ve güvenilir bir şekilde bilgilendirme görevini üslenmeyi hedeflemektedir. Bu anlamda genel olarak inançlarımıza, Milli ve Manevi değerlerimize özel olarak ta inançlı insanlarımıza sahip çıkma adına öne çıkmış bulunuyoruz. Platformumuz asla toplumu inananlar ve inanamayanlar olarak bölme gayesi ile kurulmamıştır. Aksine toplumumuzda inançları uğruna bedel ödeyen toplumda bazı kesimler tarafından kabul görmeyen ve horlanan herkesi kucaklamaktadır.”

İLK ETKİNLİK 31 MART’TA…

Cemil Köpçü, platformun ilk etkinliğini 31 Mart 2015 tarihinde düzenleyeceğini kaydederek, “Bizler siyasi bir taraf olmadan sivil bir inisiyatifle hareket ederek, her türlü bildiri ve bilgilendirmeyi gerek basın yoluyla gerekse de konferans, seminerler düzenleyerek halkımızı bilinçlendirmektir. İlk konferansımız ‘Bir Destandır Çanakkale’ konu başlığı ile 31 Mart 2015 Salı günü Keşan Kültür Merkezi Konferans Salonu’nda gerçekleşecektir.” diye konuştu.