Keşan Cumhuriyet Başsavcılığı’nın, 10 Aralık 2013 Salı günkü sayımızda yayımlanan “Keşan Belediyesi’nin duyarsızlığı tepkiye yol açıyor - Söz konusu inşaatsa, trafik akışının, can ve mal güvenliğinin önemi yok!” başlıklı haberimizi ihbar kabul ederek, varsa sorumluların bulunması için soruşturma başlattığı öğrenildi.

Söz konusu haberimizde, özellikle şehrin ana caddelerinde yürütülen inşaat çalışmaları sırasında, trafiğin akışı ya da insanların can ve mal güvenliği konusunda ortaya çıkan sorunlar karşısında yetkililerin duyarsız kaldığı yönünde vatandaşlardan gelen şikayetlere yer verilmişti.

Bu konuda edinilen bilgiye göre, söz konusu haberin 10 Aralık 2013 Salı günü gazetemizde yayımlanmasından sonra Keşan Cumhuriyet Başsavcılığı’nın bunu ihbar olarak kabul ettiği ve Türk Ceza Kanunu’nun 171 ve 176. Maddelerinde yer alan suç unsurlarını içerip içermediğinin ortaya çıkarılması için bir soruşturma başlattığı öğrenildi. Başsavcılığın, sorumluların açığa çıkması için başlattığı soruşturma kapsamında Keşan Belediye Başkanlığı’na da bir yazı göndererek, Anafartalar Caddesi’nde yürütülen inşaat çalışması hakkında kapsamlı bir bilgi istediği de öğrenildi.

Türk Ceza Kanunu’nun ilgili maddeleri şöyle:

“Genel güvenliğin taksirle tehlikeye sokulması

MADDE 171. - (1) Taksirle;

a) Yangına,

b) Bina çökmesine, toprak kaymasına, çığ düşmesine, sel veya taşkına,

Neden olan kişi, fiilin başkalarının hayatı, sağlığı veya malvarlığı bakımından tehlikeli olması hâlinde, üç aydan bir yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.

İnşaat veya yıkımla ilgili emniyet kurallarına uymama

MADDE 176. - (1) İnşaat veya yıkım faaliyeti sırasında, insan hayatı veya beden bütünlüğü açısından gerekli olan tedbirleri almayan kişi, üç aydan bir yıla kadar hapis veya adlî para cezası ile cezalandırılır.”