SONGÜL KONAR

“İPSALA DEVLET HASTANESİNDE NEDEN UZMAN DOKTOR YOK”

Milletvekili Orhan Çakırlar’ın, İpsala Devlet Hastanesi için özel olarak bir çalışmaya girdiğini belirten Abdullah Naci Ünsal, “İYİ Parti Edirne Milletvekilimiz Orhan Çakırlar, bu konu ile ilgili yakından ilgileniyor. Zaten Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya sorduğu soruları burada bizlerin görüşlerini alarak oluşturdu. Ama herhangi bir şeye cevap vereceklerini çok sanmıyorum. Genel olarak bir iş gelmiyor ama sayın vekilimiz özel olarak bir çalışmaya girdi. Önceki sorduğumuz sorulardan çok farklı bir soru sormadık, hep aynı şeyleri soruyoruz. İpsala Devlet Hastanesinde neden uzman doktor yok? Daha önce 4 uzman doktorumuz varken neden şimdi yok?  Sayın vekilimiz Orhan Çakırlar, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından, kendisine yazılı olarak cevaplandırılmasını arz ettiği soru önergesini bizlerin de görüşleri ile hazırladı. Sayın vekilimiz sorulan sorularda şunlara yer verdi:

  1. 22.01.2014 tarihinde yapılan ‘İpsala İlçesi 30 Yataklı Devlet Hastanesi Yapım işi’ ne gerekçe ile yapılmıştır?
  2. İpsala İlçesi 30 Yataklı Devlet Hastanesi Yapım işi daha sonra ikmal iş olarak tekrar ihale edilmiş midir?
  3. İpsala İlçesi 30 Yataklı Devlet Hastanesi Yapım işi tekrar ihale edilmeden öncesinde amacına uygun olarak kullanılıp kullanılamayacağı ile ilgili Bakanlığınızın görüşü istendi mi?
  4. Kamunun zarara uğramaması için herhangi bir imalat değişikliğine gidilmiş midir?
  5. Yapılan hastanenin toplam maliyeti nedir?
  6. İpsala 30 Yataklı Devlet Hastanesi ne zaman hizmete açılmıştır?
  7. Hizmete açıldığı tarihtekaç personel ile işbaşı yapmıştır?
  8. Şu an kaç personeli vardır?
  9. Açılan hastanenin görevini ifa edememesi sebebiyle, Keşan Devlet Hastanesine gitmek zorunda kalan İpsala’da yaşayan vatandaşlarımızın, mağduriyetleri ile ilgili bilginiz var mı?” diye konuştu.