Deniz MUTLU

 

2014 yılı Mart ayında yapılacak yerel seçimler için İpsala Belediye Başkanlığına Cumhuriyet Halk Partisi’nden yeniden aday adayı olan Mehmet Karagöz, geçtiğimiz çarşamba günü saat 18.00’de CHP İpsala İlçe Merkezi’nde düzenlediği basın toplantısında, yaptıklarını ve yapacaklarını açıkladı.

Karagöz, konuşmasının başında, “30 Mart 2014 tarihinde yapılacak olan yerel seçimlerde CHP İpsala Belediye başkan aday adaylığımı açıklamak üzere düzenlemiş olduğum bu toplantıya katıldığınız için teşekkür eder, hepinizi en derin saygı ve sevgi ile selamlarım.” dedi.

“ŞİMDİYE KADAR PARTİLİ ÜYELERİMİZLE BİRLİKTE ÇALIŞARAK BAŞARILI OLDUK”

İpsala’da yaşaya herkesin kendisini iyi tanıdığını belirten Mehmet Karagöz, sözlerine şöyle devam etti: “Ben sizlerin sevgi ve desteği ile güzel İpsala’ma hizmet etmek için sizler tarafından defalarca görevlendirildim ve bu görevleri de büyük bir inanç ve dürüstlükle yerine getirdim. Ne sizlere ne üyesi olduğum CHP’lilik onuruna yakışmayacak davranışlarda bulunmadım o onuru şerefle taşıdım ve ona layık olmaya çalıştım. Sizleri ve partimi üzecek, size ve partime zarar verecek hiçbir davranışta bulunmadım. Güzel İpsala’mın güzel insanlarına hizmet ederken büyük kurtarıcımız, partimizin ve Cumhuriyetimizin kurucusu büyük insan büyük lider Mustafa Kemal Atatürk’ün devrimlerini, partimizin temel ilkelerini hayata geçirmek, onun bizlere hedeflediği çağdaş uygarlık düzeyine yaraşır bir İpsala yaratmak için bütün gücümle çalıştım, halkımıza verdiğimiz sözleri bir bir yerine getirmek için partili meclis üyelerimiz, partili üyelerimizle birlikte çalışarak başarılı olduk.”

“CHP’NİN İKTİDARINI DEVAM ETTİRMEK HEPİMİZİN EN TEMEL GÖREVİDİR”

Karagöz, 2009 yılında seçim bildirgesinde yazılan tüm hizmetleri yerine getirdiğini kaydederek, “Göreve geldiğimiz 2009 yılı Nisan ayından itibaren bugüne kadar 2009 yılında seçim bildirgemizde sizlere sunduğumuz hizmetleri tek tek yerine getirdik, yerine getiremediklerimiz de var. Belediyemizin ekonomik gücüne göre verdiğimiz sözlerin arkasında durduk ve yaptık, yapmaya devam ediyoruz.

Önümüzdeki yerel seçimlerde CHP’nin iktidarını devam ettirmek hepimizin en temel görevidir. Bu görevi yerine getirmek için partimizden aday adayı olmayı yine sizlerin desteği ile yapıyorum.

Sizler de biliyorsunuz ki partimizde adayların belirlenmesinde tüzük hükümleri geçerlidir. İlçe yönetimimizin ve siz partililerimizin aldığı karar doğrultusunda ilçemizde üyeler bazında temayül yoklaması kararı alınmıştır. Ben aday adayınız olarak alınan bütün kararlara saygı duyuyorum ve destekliyorum. Arkadaşlar ben de aday adaylığımı tüzüğümüzde belirtilen, parti meclisi ve MYK’da alınan bu kararlara uyarak açıklıyorum.”

“SOSYAL DEMOKRAT BELEDİYECİLİK ANLAYIŞININ GEREKLERİNİ YERİNE GETİRİYORUZ”

Mehmet Karagöz, sözlerini şöyle sürdürdü: “Partimiz hangi yönetimi uygularsa uygulasın ben bu şartlara uymaya ve bunun sonucuna uyacağıma sizlerin ve basının önünde şeref sözü veriyorum.

Aday adayı olacak arkadaşlarımın da bu anlayışta olacaklarına inanıyorum. Değerli arkadaşlarım ben 1962 yılından beri CHP’liyim 1989’da ilk defa belediye başkanlığına sizin güven ve desteğinizle adayınız oldum.1994’te yine sizin desteğinizle adayınız oldum.1999’da yine sizlerin desteği ve güveni ile adayınız oldum. Seçimleri hep birlikte kazandık. 2004’te yine aynı duygularla adayınız oldum.

2007’de sizlerin güven ve desteği ile Edirne 4. sıra milletvekili adayınız oldum. 2009’da yine sizlerin desteği ve güveni ile adayınız oldum. Seçimleri hep birlikte kazandık. Göreve geldiğimiz günden bu güne daha önce de belirttiğim gibi seçim bildirgemizde belirttiğimiz bütün hizmetleri birer birer yerine getirdik, getirmeye çalışıyoruz. Sosyal Demokrat Belediyecilik anlayışının gereklerini yerine getiriyoruz.

Doksan yıl yapılamayan kanalizasyon projemizi, arıtma tesisi projemizi, içme suyu projesini, festival alanı, kültür sarayı, kapalı pazar yeri, yeni otogar projelerimiz, yeni imar planımızla ilgili projelerimizi bitirdik, bir kısmının inşaatları başladı, bir kısmı ihale aşamasında. Bu yıl itibariyle ihalelerimiz bitecek ve kanalizasyonda olduğu gibi inşaatlarımız da başlayacak.”

YAPTIKLARIMIZ, YAPACAKLARIMIZIN TEMİNATIDIR

Bu günde yine partililerin güven ve desteğiyle aday adayı olduğunun altını çizen Karagöz, “Ben hiç kendimden ve yaptığım işlerden şüphe duymadım, daha önceki aday adaylığı sürecinde de sizlere söylediğim gibi dürüst, güvenilir, saydam, hesap veren, bir kuruşu boşa harcamayan, verimli, üretken, yemeyen, yedirmeyen, ne kendisine ne yandaşlarına çıkar sağlamayan, kişisel değil toplumsal çıkarları ön plana çıkaran sosyal demokrat belediyeciliği hayata geçirmek için sizlerin desteği ve güveni ile aday adayı oluyorum. Beni hiçbir güç CHP’li olmaktan alıkoyamaz. Partim ve sizler beni bu büyük onurla onurlandırdınız. Bana bu onuru veren sizlere minnet ve şükranlarımı sunuyorum.

Ben her zaman sizlerin bana verdiğiniz bu görevleri ve onuru yerine getirmek ona layık olmak için bütün gücümle çalıştım, belki zaman zaman sizleri kırdım, küstürdüm ama bizler sözü özü bir olan insanlarız. Bazıları gibi kişisel çıkarlarımızı toplumsal çıkarlarımızın önüne koyamayız. Başkalarının yaptığı olumsuzlukları yapma hakkını kendimizde göremeyiz.” şeklinde konuştu.

 

“PARTİMİZİN İPSALA’DA İKTİDARINI DEVAM ETTİRMEK İSTİYORUZ”

Konuşmasının sonunda partisi için elinden gelen her şeyi yapacağını vurgulayan Mehmet Karagöz, yeniden seçilmediği takdirde seçilecek adayın yanında yer alacağının altını çizerek, sözlerini şöyle tamamladı: “Ben CHP’liyim ben Kemalistim ben büyük önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi “Benim iki büyük eserim var biri CHP, diğeri de Türkiye Cumhuriyetidir.” Ben bu inançla ve bu eserlere sahip çıkma bilinciyle yaşıyorum. Diğer aday adayı arkadaşlarımın da bu inanca ve bilince uyacaklarına inanarak onlara da başarılar diliyor, aday adaylığımı açıklıyorum. Partimizin İpsala’da iktidarını devam ettirmek, Türkiye’mizde de iktidar yapma inancıyla bu toplantıya katıldığınız ve beni yalnız bırakmadığınız için sizlere teşekkür ediyor, saygı ve sevgiler sunuyor, diğer aday adayları arkadaşlarıma da başarılar diliyorum.