Gürbüz: “Şehitlerimiz, gazilerimiz olmasaydı bugün ülkemiz ayakta duramazdı”

Dönmez: “İpsala’da örnek bir şube oluşturmak istiyoruz”

 

İpsala Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz, dün Keşan Şehit Aileleri ve Gaziler Yardımlaşma Derneği’ni ziyaret etti.

Saat 11.00 sıralarında, dernek parkındaki merkezde gerçekleştirilen ziyarette, Gürbüz, Keşan Şehit Aileleri ve Gaziler Yardımlaşma Derneği Başkanı Ferhat Dönmez ile yönetim kurulu üyeleri tarafından karşılandı.

GÜRBÜZ: BU DERNEĞİN SONUNA KADAR ARKASINDA OLACAĞIM

Ziyarette ilk olarak konuşan Mehmet Ali Gürbüz, kendilerinin de İpsala’da şehit aileleri ve gaziler için bir dernek şubesi açma çalışması içerisinde olduklarını ifade ederek, “Ben bu derneğin açılması için sonuna kadar arkasındayım. Şehitlerimiz, gazilerimiz olmasaydı bugün ülkemiz ayakta duramazdı. Onlar sayesinde ülkemizde gönül rahatlığıyla dolaşabiliyoruz. Biz de İpsala’da, Keşan’daki derneğin bir şubesini açmayı düşünüyoruz. Yeter ki şehit yakınlarımızdan ve gazilerimizden kapıyı açacak birini bulalım. Binasının kirası dahil olmak üzere içindeki tefrişatını ben kaymakam olarak yapmaya hazırım. Belediyemiz başta olmak üzere bütün sivil toplum kuruluşları da eminim bunu destekleyecektir” dedi.

İPSALA’DA DA ÖRNEK BİR ŞUBE OLUŞTURMAK İSTİYORUZ

İlk olarak İpsala Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz’ü derneklerinde ağırlamaktan duydukları memnuniyeti ifade eden Ferhat Dönmez ise şunları söyledi: “İpsala’da da Keşan’daki gibi şehit aileleri, gaziler ve yakınlarıyla örnek bir şube oluşturmak istiyoruz. Gerçekten şehit ve gazilerimize çok şey borçluyuz. Siz değerli büyüklerimizde bize bu desteği sağladığı sürece her şeyi yapmaya hazırız. Sizlerin de bizi gönülden desteklediğini biliyoruz. Önemli olan, bizim kuracağımız derneklerin ticarethane şekline dönmemesidir. Şehit ve gazi yakını adı altında bazı yerlerden gelip bazı taleplerde bulunulması rahatsız edici boyuta ulaştı. Biz şehitlerimizin ve gazilerimizin isimlerinin kullanılmasını istemiyoruz. Biz, gerekli yardımları amirlerimizle birlikte yaparsak daha çok mutluluk duyarız.

Ziyaret, sohbet şeklinde devam etti.