İpsala’da ikamet eden ve geçici işlerde çalışan 20 vatandaş önceki gün İpsala Belediyesine giderek İpsala Belediye Başkanı Mehmet Kerman ile görüştü.

 İş Kur’un yapmış olduğu Toplum Yararına Program kapsamında İpsala Belediyesi “Kamusal alt yapının yenilenmesi” isimli proje çerçevesinde belediyeye 40 işçi alımı yapacağı duyurusu üzerine 200 başvuru yapıldı.

Geçen Cuma günü İpsala Belediye Düğün Salonunda yapılan mülakat sonucunda işe alınması hedeflenen 40 kişinin önceki gün itibari ile işe başlaması beklenirken listelerin askıya çıkmaması vatandaşların daha da gerilmesine neden oldu. 

Bu sebeple İpsala Belediye Başkanı Mehmet Kerman’ı ziyaret eden 20 vatandaş kafalarında oluşan olumsuz soruları sorarak mağdur durumda kaldıklarını ifade ettiler. 

En büyük sıkıntının müracaatları alırken 35 yaş altında kalan vatandaşların ikinci listeye düşecekleri açıklamasının yapılmadığını TYP’nin (Toplum Yararına Program) öncelik alım koşulları ile ilgili kendilerine bilgilendirme yapılmadığını iddia eden işsiz vatandaşlar mağduriyetlerini anlatarak bu konuda çözüm önerileri istedi.

İpsala Belediye Başkanı Mehmet Kerman, İpsala’da işsizlik anlamında büyük mağduriyet yaşandığını ve bunun farkında olduğunu belirttiği konuşmasında “Sizleri haklı buluyorum. Ben daha önce bir defa İş kur aracılığı ile belediyeye eleman aldım. Yaz dönemiydi. 15 kişi aradım fakat işçi bulamadım. Aradığımız sayının altında kaldığı için 35 yaşının altında olan vatandaşlarda çalışabildi. Şayet 15 kişinin üstünde bir başvuru yapılmış olsa idi (Toplum Yararına Program) TYP’nin şartı olan yani öncelikli alım sırası aranacaktı. Bu başvuruda 40 kişi alınacaktı fakat 200 başvuru yapılınca öncelik sıralaması devreye girdi. Bu bizim karar verdiğimiz bir durum değil” diye ifade etti.

İşsiz vatandaşların tüm sorularına cevap veren belediye başkanı Mehmet Kerman, görüşmeye gelen vatandaşların isimlerini alarak bundan sonraki proje ve işlerde yardımcı olacağını söyledi.