Keşan Ticaret ve Sanayi Odası, Edirne genelinde düzenlenmeye başlanacak olan “Yeni Girişimci Desteği” kurslarını düzenleme sorumluluğunu üstlendi. Bbu kapsamda Keşan, Uzunköprü ve Edirne Merkez’de mülakat sonucu belirlenecek toplam 175 kişiye önce 3 ay süre ile eğitim verilecek, başarılı bulunacak projelere 30 bin lira hibe ve gerekirse 70 bin liraya kadar da faizsiz kredi imkanı sağlanacak. Keşan’da açılacak iki kurstan birincisiyle ilgili mülakat ise dün KTSO Meclis Salonu’nda yapıldı.

Saat 10.30 sıralarında başlayan mülakatlarda, İş Kur İş ve Meslek Danışmanları Burcu Ersoy Avcı, Eylem Karaca, Alper Şener ile Keşan TSO KOSGEB Temsilcisi Seda Havale kursiyer adaylarını tanıyıp, onların ortaya koymayı düşündükleri projeleri dinledi.

HELVACIOĞLU: KURSA,18 YAŞINDAN BÜYÜKLER BAŞVURABİLECEK

Açılacak kurslara ilişkin basına bilgi veren KTSO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, kursların İş-Kur, KOSGEB, KTSO ve ABİGEM işbirliğinde Edirne’de 7 noktada gerçekleştirileceğini, Edirne Merkez’de 3, Uzunköprü ve Keşan’da ise 2 kurs açılacağını bildirdi. Yürütülecek çalışmanın adını “Yeni Girişimcilik Desteği” kursu olarak açıklayan Helvacıoğlu, şunları söyledi: “Girişimcilik kursunda oda olarak yüklenici kurumuz. Edirne, Uzunköprü ve Keşan’daki kurslar Keşan Ticaret ve Sanayi Odası önderliğinde açılacak. Bu kapsamda 175 kişiye kurs verilecek. Bu kursun sonunda yine KOSGEB destekli, işletme sahibi olmaları sağlanacak. Bu kurslar iş bulmak için değil, iş kurmak için açılacak.  Keşan’da iki kurs olacak. İş kurmak isteyen 18 yaşından büyük bay ve bayanlar kursa katılmak için başvuru yapabilir. Kursun sonunda uygun görülecek projelere 30 bin TL’ye kadar hibe ve 70 bin TL’ye kadar da faizsiz ve 2 yıl geri ödemesiz destek verilebilecek.”

Bu arada dün yapılan mülakatların Keşan’da açılacak ilk kursla ilgili olduğu öğrenildi.  Açılması planlanan ikinci kurs için kayıtların devam ettiği ve bu kursun mülakatlarının 5 Aralık Perşembe günü yapılacağı belirtildi.

İŞKUR KAYDI ŞART

Öte yandan kurslara katılmak isteyenlerin mutlaka İşkur’ a kayıtlı olmalarının gerektiği, ayrıca sigortalı bir işte çalışanların ve Bağ-Kur’luların da kursa başvuruda bulunabilecekleri kaydedildi.