Keşan’da, geçen yıl Temmuz ayında meydana gelen iş kazasında vücudunun çeşitli yerlerinde kırıklar oluşan ve birçok ameliyat geçiren 58 yaşındaki Erdemir Çabuk, çalıştığı taşeron firmanın sigortası ve maaşını ödemediğini bu nedenle de tedavisinin aksadığını iddia etti.
Cumhuriyet Mahallesi’nde yaşayan Erdemir Çabuk, geçen yıl Temmuz ayında taşeron bir firma tarafından işe alınarak Keşan Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü’nde temizlik işçisi olarak çalışmaya başladı. Çabuk, kısa bir süre sonra eğitim almamasına rağmen çöp kamyonuna verilerek, konteynerlerdeki evsel atıkları kamyonlara yüklemeye başladı. Erdemir Çabuk, 20 Temmuz 2015 tarihinde, bir süre önce kapatılarak ıslah edilen Yeni Mahalle’deki çöplüğe kamyonla çöp boşaltıldığı sırada aracın arkasına bacaklarını sıkıştırdı. Çabuk, kaza kırım ekibi çağrılacağı yerde çöplükte bulunan kepçe yardımıyla sıkıştığı yerden çıkarıldı. Bu sırada bel kemiği ve kaburgalarının da kırıldığı öne sürülen Erdemir Çabuk, ambulansla hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. Çabuk, çalıştığı taşeron firmanın sigortası ve maaşını ödemediğini bu nedenle de tedavisinin aksadığını iddia ederek, “Geçen yıl, Keşan Belediyesi’ne taşeron bir firma aracılığıyla temizlik çalışanı olarak girdim. Başta beni çarşıya verdiler. Burada işyerlerinin önünü temizliyordum. Kısa süre sonra beni çöp kamyonuna verdiler. Ben kamyonun düzeneğini kullanmayı bilmediğim için konteynerleri çekip diğer arkadaşlara yerleştirmeleri için veriyordum. Benden sorumlu olan ve makineyi kullanmasını bilen kişi çarşıda indi. Bizde çöplüğe kamyonu boşaltmaya geldik. Bu sırada benim ayağım kaydı ve bacağım kamyonun arkasındaki aparata sıkıştı. Kepçeyle benim ayağımı belimden çektiler. Bu sırada benim belim ve kaburgalarım da kırıldı. Öğrendiğim kadarıyla ambulansı bile sonradan çağırmışlar. 2 bacağım, kalça kemiğim ve kaburgalarım kırıldı.”  dedi.
NE MAAŞIM NE DE SİGORTA PİRİMİM YATIYOR
Erdemir Çabuk, olayın adli mercilere yansıdığını ve kendilerinin de savcılığa suç duyurusunda bulunduklarını ifade ederek, şunları söyledi: “Biz o zaman gereken yasal işlemleri başlattık. Ama bir süre sonra şirket yetkilileri eşimi şikayeti geri çekmememiz halinde sigortamın ödenmeyeceği ve maaşımın yatırılmayacağını söylemiş. Bunun üzerine bizde şikayetimizi çektik. Ancak ben hastaneye gittiğimde sigortam yatırılmamasından dolayı muayyene olamadım. Ne maaşım ne de sigorta pirimim yatıyor. Bize maaşımın, sigortamın yatırılacağı ve yardım edileceği söylendi. Ama şikayeti çektikten sonra hiç ilgilenen olmadı. Zaten şirket şu anda Keşan’da iş yapmıyor. 1 yıl 3 ay oldu tedavi yataktayım. Ailem temizliğe gidip, evi geçindirmeye çalışıyor. Tedavimin devam etmesi için yeşil karta müracaat ettiler.”   
Keşan Tüm Hamallar Derneği Başkanı Hüseyin Temel de, Erdemir Çabuk ve ailesinin mağdur durumda bırakıldığını savunarak, taşeron firmaya yeniden dava açıldığını ve Çabuk’un haklarını sonuna kadar savunacaklarını söyledi.