AYŞİN SEÇİL GEZER

Saat 13.00 sıralarında başlayan toplantıya; Keşan İşyeri Baştemsilcisi Kamil Tunca, temsilciler Murat Karavil ve Emre Gürel ile sendika üyeleri katıldı.

TOPLU İŞ SÖZLEŞMEMİZİ İMZALADIK

Toplantı öncesinde basın mensuplarına bilgilendirmede bulunan Tunca, şunları söyledi: “10 Aralık 2017 tarihinden itibaren toplu iş sözleşmesi görüşmelerine başladık. 3-4 toplantı sonrasında, toplu iş sözleşmemizi 29 Ocak 2018 Pazartesi günü imzaladık. 1’inci yıl için yüzde 10 ve sosyal yardımlarımız; 2’nci yıl içinde enflasyon artı yüzde 3 oranında bir zam aldık. Bu zam oranı 111 işçimizi kapsamaktadır. İşçi arkadaşlarımızda yapılan zamdan ötürü memnunlar. Belediye başkanımıza ve komisyon üyelerimize teşekkür ederiz.” 

GÖRÜŞ ALIŞVERİŞİNDE BULUNACAĞIZ

Kamil Tunca, düzenlenen toplantı hakkında ise şunları söyledi: “Bugün düzenlediğimiz bilgilendirme toplantısında işçilerimizin kazandığı haklar ve zam oranları hakkında bilgilendirmede bulunacağız. Toplantıda 2017 yılını değerlendireceğiz ve 2018 yılı içerisinde neler yapılacağı hakkında görüş alışverişinde bulunacağız.” 

Tunca, DİSK Genel İş Trakya Şube Başkanı Salim Şen’in toplu iş sözleşmesi görüşmeleri olması nedeniyle, toplantıya katılamadığını kaydetti.

Daha sonra Kamil Tunca tarafından sendika üyesi işçilere, hakları ve zam oranları hakkında bilgi verildi.

Öte yandan DİSK Genel İş Sendikası 29 Ocak 2018 tarihi itibariyle, kamuoyuna açık bir iş sözleşmesi imzalayarak, alınan zam oranları açıklanırken; memur sendikası olan Tüm Bel Sen tarafından yaklaşık 7 ay önce imzalanan iş sözleşmesinin kamuoyuna halen açıklanmaması ise, dikkat çekti.