Keşan İlçe Müftü Vekili İsmail Hergül, yaptığı açıklamada, kadın ve erkeğin eşit haklara sahip olduğunu ifade ederek, iki cinsin de kendi görevlerini yerine getirmeleri gerektiğini belirtti. Dinimizin erkeğe de kadına da aynı önemi verdiğinin altını çizen Hergül, “Kuran-ı Kerim’de iki cinse de ‘insan’ olarak hitap edilmiştir. Yaradılış olarak fiziksel farklılıklarımız olabilir ancak iki cins de haklar bakımından eşittir. Kadın ve erkeğin görevleri vardır. Kadın kendi görevini erkek kendi görevini yapacak. Herkes kendi sorumluluğunu bildiği sürece aile içinde sorun olacağını düşünmüyorum. Aile içerisinde bireyler birbirine sevgi ve saygılı olmalıdır. Bir ailede olmazsa olmazlar sevgi, saygı ve sadakattir. Bunlar olmayınca ailelerde mutsuzluk olur. Bu üç hususa çok dikkat etmek gerekir. Dinimiz kadın ve erkek arasında ayrım yapmayı yasaklamıştır. Peygamberimiz de ‘sizin en iyiniz kadınlarına iyi davrananızdır’ diye buyuruyor. ‘kadınlarla iyi geçinin, onları size emanet ediyorum’ şeklinde hadisler var.” şeklinde konuştu.

İslam coğrafyasında iki büyük sorun olduğunu kaydeden Hergül, “Birincisi cehalettir. Kendimizi geliştirmiyoruz. Bazı yerlerde kız çocukları okula gönderilmiyor. İkinci yanlışımız ise kendimizi güncellemiyoruz. Kendimizi sürekli yenilememiz lazım.” İfadelerine yer verdi.

EVLİLİKTEN ANLAMAYAN ÇOCUKLARIN EVLENDİRİLMESİ YANLIŞ BİR DURUMDUR

Küçük yaştaki evliliklerin dinimiz açısından uygun görülmediğini söyleyen Hergül sözlerini şöyle tamamladı: “Dinimiz her zaman kıvamlı olmayı, orta yollu olmayı emreder. Küçük yaşta, evlilikten anlamayan çocukların evlendirilmesi yanlış bir durumdur. Dinimiz bu durumu tasvip etmemektedir. Çocuklar belli bir yaşı geçtikten sonra ve eğitimlerini aldıktan sonra evlendirilmelidir. Örneğin bir erkek askerliğini yapıp işini eline aldıktan sonra evlendirilmelidir. Kız çocukları ise belli bir olgunluğa geldikten sonra evlendirilmelidir. Dinimizde kız çocukları için evlilik yaşının kaç olması gerektiği şeklinde bir emir yoktur. Dinimiz çocukluğu aşmış evlilik çağına gelen kızların evlendirilmesini uygun görür.”