Keşan İlçe Müftü Vekili İsmail Hergül, Miraç Kandili ile ilgili yaptığı açıklamada, Miraç Kandili Gecesi’nde Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (S.A.V)'in, Mekke’den Mescit-i Aksa’ya oradan da Allah katına yükseltildiğini kaydetti. Bu gecenin Hicri Takvim’e göre Recep Ayı’nın 27. Gecesi olduğunu söyleyen İsmail Hergül, “Kandil geceleri bizim için fırsat, arınma geceleridir. Bugünlerde kendi nefsimizin muhasebesinin yapmamız gerekiyor. ‘Ben Allah için, ailem için ne yaptım, ne yapabilirim?’ diye düşünmemiz lazım.” şeklinde konuştu.

RAMAZAN GÜNLERİNE KENDİMİZİ HAZIRLAYABİLİRİZ

 Hergül, Ramazan Ayı’na 1 ay gibi kısa bir süre kaldığını ifade ederek,“Bu günlerde oruç tutarak önümüzdeki Ramazan Ayı’na alıştırma yapabiliriz. Şimdiden, Pazartesi ve Perşembe günleri sünnet olan oruçları tutarak sıcak Ramazan günlerine kendimizi hazırlayabiliriz. Peygamber efendimiz de haftanın iki günü oruç tutuyordu. Özellikle Kandil gecelerinde küslük ve dargınlık olmaması gerekmektedir. Peygamber efendimiz ‘Bir müslümanın bir müslümana 3 günden fazla küs olması helal değildir’ buyuruyor. En azından bu özel gecelerde akrabalarımızı arayıp hal hatırlarını sormak gerekiyor. Küs olduğumuz kimseler varsa küskünlüğü ortadan kaldıralım. Bir şeyler vererek fakirleri gözetelim. Çevremizde yetim, hasta varsa onlara yardım edelim. Bunları yaparsak kandili kandil gibi kutlayabiliriz.” dedi.

BU 3 MÜJDE MİRAÇ KANDİLİ GECESİ’NDE VERİLMİŞ

Miraç Gecesi’nde 3 müjdenin verildiğini belirten Hergül, “İlki 5 vakit namaz. İkincisi, Amener Resulü dediğimiz Bakara Suresi’nin son 3 ayeti, bir de Allah’a ortak koşmayanların affedileceği müjdesi. Bu 3 müjde Miraç Kandili Gecesi’nde verilmiş. Peygamber efendimiz bu gece ile ilgili ‘Namaz Mümin’in Miracıdır’ diyor.” şeklinde konuştu.

İsmail Hergül, son olarak tüm Müslüman Alemi’nin kandilini kutlayarak şunları söyledi: “Rabbim bu gecelerin hürmetine birlik ve beraberliğimizi daim eylesin. Vatanımıza göz dikenlere fırsat vermesin.”