Keşan İlçe Müftü Vekili İsmail Hergül, dün yaptığı açıklamada, son günlerde ülkemizde ve dünyada yaşanan terör olaylarına ilişkin değerlendirmede bulundu. Masum insanları öldürmenin hiçbir sebeple açıklanamayacağını belirten Hergül, “Dinimiz Rahmet Dini, Peygamberimiz Rahmet Peygamberidir. Kuran-ı Kerim’de Rabbimiz Peygamberimizden bahsederken seni alemlere ve bütün insanlığa rahmet olarak gönderdik diye buyuruyor. Dinimiz merhamet dini olduğu için insanlarda öncelikle merhamet duygusu olmalıdır. İnsanı insan yapan en önemli özellik merhametli olmasıdır. İnsan olarak dinimiz bize merhametli olmayı emreder. İnsanları öldürmeyi bırakın kendi canımıza kıymayı bile yasaklamıştır. Çocuklarımızı yetiştirirken, onlara eğitim verirken Allah korkusu ve merhameti öğretmemiz gerekir. Bunları öğretirsek kardeşlik içinde yaşayabiliriz. Taksim’deki terör olayında 2 buçuk yaşındaki bir çocuk öldü. Ankara’daki patlamada anne karnındaki çocuk öldü. Bir insan nasıl bir bebeğe kıyabilir. Teröristler; bebek, çocuk, kadın, erkek ayırt etmeden öldürüyorlar. Dünyadaki insanların geneli merhamet duygusunda uzaklaşmış. Merhamet duygusuna muhtacız. Bu duyguyu ilk önce kendimize ardından da çocuklarıma aşılamamız gerekir.” şeklinde konuştu.

İSLAM DEMEK, BARIŞ DEMEKTİR

İslam dininin barış, huzur ve esenlik dini olduğunu söyleyen Hergül, şunları söyledi: “İslam demek barış demektir. İsmi barış olan bir dinde insanların İslam adına canlı bomba olması kabul edilemez. Bu davranışlar İslam’la hiçbir şekilde bağdaşmaz. Bunun için çocuklarımıza dinimizi iyi öğretmeli ve Allah korkusunu iyi aşılamalıyız.” dedi.

Hergün gelen şehit haberlerinden dolayı büyük üzüntü yaşadıklarını da ifade eden İsmail Hergül,“Zor zamanlardan geçiyoruz. Şehit ailelerine sabırlar diliyorum. Tüm milletimizin başı sağ olsun. Bu kardeşliğimiz birlik ve beraberliğimiz devam ederse inşallah bu sürecin de üstesinden geleceğiz. Bu zor süreçte millet olarak bize düşen kenetlenmek ve kardeşliğimizi pekiştirmektir. Bu terör belasının üstesinden hep birlikte geleceğiz. Bu patlamalarla bizi yıldıramazlar.”

Konuşmasının sonunda Hergül, Cuma Namazı öncesinde Şehitler için mevlit okutmayı planladıklarını da kaydetti.