SONGÜL KONAR

Dün saat 14.00’te Keşan Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonunda düzenlenen toplantıya Keşan Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Şapçı, Keşan TSO Yönetim Kurulu Üyeleri, Keşan TB Yönetim Kurulu Başkanı Necmi Kaymaz, İpsala Ticaret Borsası Başkanı Necati Görür, İŞKUR Edirne İl Müdürü Şengül Çildam, Keşan Hizmet Merkezi Müdürü Mehmet Yazıcı, Keşan SGK Müdürü Ali Kaçmaz,  Keşan Mali Müşavirler Muhasebeciler Derneği Başkanı Eralp Batman, Keşan Ticaret ve Sanayi Odası Kadın Girişimcileri ve davetliler katıldı.

Toplantıda ilk söz alan Keşan TSO Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Şapçı misafirlere hoş geldiniz diyerek toplantı hakkında kısa bir bilgi verdi. Şapçı, “Ülkemizde ekonomi anlamında sıkıntılar yaşansa da bölgemizde görülmesi daha az. Bundan da yararlanabilmemiz için bizleri neler kapsıyor, ne tarz destek ve teşvikler var birlikte göreceğiz. Bütün üyelerimizin İstihdam 2019 seferberliğinden yararlanmasını temenni ederiz.” dedi.

Şapçı’dan sonra konuşan MMMD Başkanı Eralp Batman, “Ticari İşletmeler bizler için çok kıymetli, karlılıklarını sürdürebilmesi ve büyümeleri için mali müşavirler olarak elimizden geleni yapmaya hazırız. Bu yolda ortak çalışmaya daima varız. Bizler de işverenler ile birlikteyiz.” dedi.

2018 YILINDA BİN 818 KİŞİ İŞBAŞI EĞİTİM PROGRAMLARIMIZDAN FAYDALANDI

Batman’dan sonra konuşan İŞKUR Edirne İl Müdürü Şengül Çildam, İŞKUR ve TOBB ile birlikte yürütülen istihdam seferberlikleri hakkında bilgi vererek, “İstihdamın arttırılması, işsizliğin önlenmesi için İŞKUR tarafından aktif işgücü kapsamında desteklerimiz var. İşyerlerinde işbaşı eğitim programlarından işverenlerimizi faydalandırabiliyoruz. İşverenler imalat ve bilişim sektöründe 6 aya kadar, diğer sektörlerde 3 ay, bazı mesleklerde 9 aya kadar işbaşı eğitim programından faydalanabiliyor. 2018 yılında bin 818 kişi işbaşı eğitim programlarımızdan faydalandı. Programlarımız % 80 oranında istihdam ile sağlandı. MEGİP projelerimizde teorik ve pratiğin birlikte uyguladığı projeler ile de yine işverenler, işgücü ihtiyacını karşılamakta. İstihdamdan yararlanmak isteyen vatandaş muhakkak İŞKUR’a kayıtlı olması gerekir. Desteklemek için her daim vatandaşın yanındayız.” şeklinde konuştu.

Çildam’ın konuşmasının ardından Edirne İŞKUR Müdürlüğü’nden Alper Şener İstihdam Seferberliği ile ilgili sunumunu yaptı.