HABER MERKEZİ

Uyarıda özellikle piknikçilerin çok dikkatli olması istendi.

Hava sıcaklıklarının artmasıyla birlikte bölgemizde can ve mal kayıplarının oluşmaması için Keşan İtfaiye Müdürlüğü bir dizi önlemler alırken,  vatandaşlara da önemli uyarılarda bulunuldu.

Yaz sezonunda yangınların daha çok arttığına dikkat çeken Keşan İtfaiye Müdürü Savaş Yiğit; “İtfaiye olarak ilk önceliğimiz yangın olaylarının önüne geçmektir. Başta can ve mal kaybının önlenmesini sağlamaktır. Bizler gerekli uyarıları yaparken vatandaşlarımızın da çok dikkatli ve hassas olmaları gerekmektedir” dedi.

YANGIN TÜPÜNÜ UNUTMAYIN

Keşan ve bölgesinde hasat zamanın başlamasıyla birlikte biçerdöver, traktör ve tarım makineleri mekanik sürtünmeye bağlı olarak yangın çıkarma olasılığını artırdığına işaret eden ve Yiğit, çiftçilerin hasat çalışmalarını yaparken, mutlaka yangın söndürme tüplerini yanlarında bulundurmaları ve periyodik kontrollerinin yaptırılması gerektiğini ifade etti.

PİKNİKÇİLER DİKKAT

Edirne yüzölçümünün %17’sinin orman olması nedeniyle bölgede seyahat eden, piknik yapan ve kamp kuran vatandaşlara da ciddi uyarılarda bulunan Keşan İtfaiye Müdürü Savaş Yiğit, “Özellikle orman içinden geçen yollarda seyahat eden vatandaşlarımızın araç içerisinde sigara izmaritlerini ve cam şişe gibi maddeleri yol kenarlarına atmamaları gerekir. En küçük ihmal binlerce dönüm ormanı ve tarım ürününü kül edebilir. Ayrıca piknik yapanlar da yaktıkları ateşi mutlaka suyla söndürmelidir. Kullandıkları geri dönüşüme gidecek malzemelerini de toplayarak bulunduğu yeri temiz bırakmalıdır” diye konuştu.

110 İHBAR HATTI

Yiğit, sürücüleri de araçlarında yangın söndürme tüpü bulundurmaları konusunda da uyararak, vatandaşların yangın durumunda günün her saati 110 veya 0284 714 1039 numaralı telefonlardan itfaiye acil durum ekiplerine ihbarda bulunmalarını istedi.