Keşan İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerince, uyuşturucu madde ticareti ve ekimiyle ilgili çalışmalarına aralıksız devam ediyor.

Jandarma ekipleri, yerleşim birimlerinde yapılan denetimlerin ardından, arazi üzerinde de denetimlere başladı.

Jandarma ekiplerinin son dönemde uyuşturucu madde yapımında kullanılan Hint kenevirinin tarlalarda ekimine sıkça rastlanması nedeniyle çalışma yaptığı öğrenildi.

Jandarma ekipleri, dün de bu kapsamda Türkmen Köyü mevkiinde arama yaptı.

İlçe Jandarma Merkez Karakol Komutanı Mehmet Öncel öncülüğünde arazilerde Hint keneviri ekili olup olmadığını kontrol eden jandarma ekipleri, gün boyunca da çalışmalarını sürdürdü.

Uyuşturucu maddelere yönelik arama ve çalışmaların bundan böyle daha sıklıkla sürdürüleceği ve bölgede uyuşturucu ticareti ile Hint keneviri ekiminin engellenmesine yönelik geniş çaplı çalışma yapılacağı kaydedildi.

7 AYIN BİLANÇOSU: 29,5 KİLO UYUŞTURUCU MADDE, 12 BİN ADET HAP, 3 BİN KÖK HİNT KENEVİRİ

Keşan İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerince, yılın ilk 7 ayında 23 kilogram eroin, 4 kilogram esrar ve 2,5 kilogram bonzai olmak üzere toplam 29,5 kilogram uyuşturucu madde ile 12 bin adet uyuşturucu hap ele geçirilirken, 3 bin kök Hint kenevirine de el konuldu. Olaylarla ilgili 11 kişi de tutuklanarak, cezaevine konuldu.