Edirne İl Jandarma Komutanlığı ve Keşan İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerince, dün uyuşturucu sattığı belirlenen kişilere yönelik düzenlenen operasyonda 8 kişi gözaltına alındı.

Jandarma Komutanlığı ekipleri, yaklaşık 5 aydır yürütülen soruşturma kapsamında Van’dan aldıkları uyuşturucuyu İstanbul ve Edirne’nin Keşan İlçesi’nde sattıkları tespit edilen kişileri takibe aldı. Jandarma ekiplerince adım adım izlenen şüpheliler için bugün operasyon düğmesine basıldı. Uyuşturucu sattığı belirlenen E.B. (32), N.A. (35), S.D. (40), K.B. (36), M.G. (35), İ.Ş. (38), G.Ş. (27) ve C.B. (38) İstanbul ve Keşan İlçesi’nde eş zamanlı baskınlarla evlerinde yakalanarak gözaltına alındı. Şüphelilerin evlerinde yapılan aramada ise 95.81 gram eroin, 6 adet ecstacy hap ve ruhsatsız tüfek ele geçirildi.

5 AYDA 10 TUTUKLAMA

Yaklaşık 5 aydır sürdürülen 12 ayrı ara yakalamada ise 10 kilo eroin, 2 kilo metamfetamin ile yaklaşık 100 ecstacy hap ele geçirildiği ve 1’i Uganda uyruklu kadın olmak üzere 10 kişinin tutuklandığı kaydedildi. Gözaltına alınan 8 şüpheli, jandarmadaki işlemlerinin ardından Keşan Devlet Hastanesi’nde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra Keşan Adliyesi’ne sevk edildi. Soruşturma sürüyor.