Keşan İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, şehir merkezi yakınlarındaki çevre yolları üzerinde rutin denetimlerini artırırken, drone kullanarak havadan kontrollerde yaptı.  Drone ile yapılan kontrol esnasında durdurulan bir kamyonda 200 kilogram kara midye, 30 kasa sazan, 22 kasa çinekop ve 30 kasa palamut ele geçirildi.
İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerinin Keşan-İstanbul Karayolu üzeri Yenimuhacir Kavşağı mevkiinde yaptığı geniş çaplı yol kontrol ve arama faaliyetine çok sayıda jandarma personeli katıldı. Denetimlerde, şüpheli araçları ve yol kontrol devriyesini, karşı yönden gelen araçlara bildiren sürücülerin ve ekipleri fark ederek yan yollara sapan şüpheli araçların tespiti için havadan görüntüleme aracı olan drone kullanıldı. Jandarma ekipleri, yol kontrol ve arama faaliyetlerini gerçekleştirirken donanımlı uzman jandarmalar da drone desteği ile personelin güvenliğini sağladı. Kontrolde, drone şüpheli araçları tespit etmek için kullanıldı. Jandarmayı fark ederek ara yollardan kaçmaya çalışan şüpheli araçların fark edilmesi üzerine drone sayesinde yaklaşık 80 kilometre hızla otomatik takip yapabiliyor. Jandarma kontrolünü uzaktan fark ederek yol kenarındaki işletmelere ya da akaryakıt istasyonlarına giren bazı şüpheli araçlar da drone sayesinde plakaları okunarak sorgulanıyor ve herhangi bir olaya karışması durumunda kara ekiplerince anında yakalanıyor. Aranan şahısların yakalanması amacıyla otobüslerde ve özel araçlarda kimlik sorgulama yapılırken, kapalı kasa kamyonetler olası bir kaçakçılık olayına karşı arandı.
DRONE İLE TESPİT EDİLDİ İÇİNDEN KAÇAK BALIK VE MİDYE ÇIKTI
Gerçekleştirilen Kontrol sırasında İstanbul istikametinden gelen ve drone ile görüntülenirken şüphelenilen Rafet Ö. (38) yönetimindeki 17 GC 611 plakalı kamyon, jandarma ekipleri tarafından kontrol noktasında durduruldu.
Aracın kasasında yapılan aramada irsaliyesi olmayan kaçak midye ve balık ele geçirildi. Haber verilmesi üzerine kontrol noktasına gelen Keşan Gıdan Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü ekipleri araçta yaptıkları kontrolde, 8 çuval içerisine konulmuş yaklaşık 200 kilo kara midye, 30 kasa sazan, 22 kasa çinekop ve 30 kasa palamut balığı yakalandı. Midye ve balıklar, irsaliyesiz olması nedeniyle Keşan Gıdan Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü ekiplerince el konuldu. Rafet Ö. ise jandarmadaki sorgusunun ardından hakkında “Su Ürünleri Kanunu’na Muhalefet” suçundan işlem yapıldıktan sonra serbest bırakıldı.