HÜSEYİN ÜNSAL YÜCEL

Mehmet Özcan, Edirne'de gerçekleştirdiği temaslar hakkında bilgi vererek, "Edirne'ye iki şey için gittim. Erikli Sahili'nin pis su arıtma tesisi için görüşmelerim oldu. Yayla'daki gibi bir sistem kurmak istiyoruz. Ama yerle ilgili sıkıntımız çıktı. Mevcut arıtmanın olduğu yer 1. derece SİT alanı. Gölün kıyı kenar çizgisinde. Hadi 1. derece SİT olsa kamu yararı kararıyla halledilecek belki ama şimdi alternatif yerler düşüneceğiz. Şahıs yeri araştıracağız. O bölgelerde 1. derece SİT alanında. Diğer bir konu da katı atık tesislerinin karşısında ormandan hayvan barınağı için 72 dönüm yerin tahsisini almıştık. Hayvan barınağının projelerini Edirne Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü'ne onaylattık. Sanıyorum önümüzdeki hafta Ankara'ya gideceğim. Edirne dahil 3 vilayete bu tür yatırım tesisi için proje tutarının yüzde 40-50'si kadarını hibe fonuna ayırmışlar. Bu yılı geçirmeden onu teslim etmek istiyorum. Şu an hayvan barınağımız var ama ideal değil. Yeni tahsis edilen yer birçok belediyede olmayan büyük bir alan. Orada modern bir proje hazırlattırdık. Sadece köpek için değil diğer hayvanlar içinde ideal bir yer olacak." dedi.   

YOL ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

Yol çalışmalarına devam edildiğini ifade eden Özcan, şunları söyledi: "2 gün yağış nedeniyle durakladı. Ancak bugün (Dün), firma çalışmalarına devam ediyor. Kazıyan alet arıza yapmıştı. Arızanın giderilmesinin ardından çalışmalara yeniden başlanıldı. En kısa sürede tamamlamaya çalışıyorlar."

DOĞALGAZ KULLANIMINDA YÜZDE 60'LIK ORANI ANCAK 3 YILDA YAKALAYABİLİRİZ

Mehmet Özcan, hava sıcaklıklarının düşmesiyle kışın kendini iyiden iyiye hissettirmeye başladığını dile getirerek, "Bu yılda kazan yakımı ve kömür kontrollerine geçen yıllardaki gibi devam edeceğiz. Keşan'da doğalgaza geçişte yüzde 60'lık oranı yakalama süremiz 3 yıl. Şu ana kadar Keşan'da doğalgaza 2 bin 500'e yakın abone var. Binin üzerinde kişi de fiilen doğalgaz kullanıyor. Altyapı çalışmalarında yüzde 80 seviyesine gelindi. Hastane Caddesi, Demirciler Caddesi ve Önder Caddesi kaldı. Boru döşenip de doğalgaz verilmeyen yerlerde var. Testler devam ediyor. Mesela adliyenin önünde gaz kaçağı yakalamışlar. Asfalta oradan başlayacaktık. Bu kaçağı önleyerek onarıyorlar. Mecburen çarşıya yakın bir noktadan asfaltlamaya başladık. Oradan yine adliyeye doğru döneceğiz." diye konuştu.

KALİTESİZ KÖMÜRE BU YILDA ONAY ÇIKTI

Edirne Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'nün bu yılda 5600 kalori altında ve 1.5 kükürt oranı üzerinde kömürün yakılmasına izin verdiğini kaydeden Özcan, şunları söyledi: "Bu konuda çok ısrar ettik ama olmadı. Geçen yıl bakanlık Türkiye Kömür İşletmeleri'ne sosyal yardımlaşmaya daha sonrada ihtiyaç sahiplerine dağıtılması için bu tür kömürleri Şubat ayında veriyormuş. Zamanın yetmediği, yüksek kaloride kömür bulamadıklarını söylediler. Bir kerelik diye alınmıştı o karar ama ikinci kez de aynı kararı aldılar."

YER BULSUNLAR, PROJELERİNİ HAZIRLASINLAR

Mehmet Özcan, şehir içinde kalan hayvan ahırlarının şehir dışına taşınması konusunda da değerlendirmelerde bulunarak, "Hayvan bakmanın kuralları ve şartları var. Belediyenin imar sınırları dışında kaçak arazide ahır yapıyorsun, ondan sonra da altyapı istiyorsun. İmarı olmayan, projesi olmayan yere altyapı götürenler Türk Ceza Kanunu'na göre 2 ila 6 yıl hapis cezasıyla yargılanır. Yer bulsunlar, projelerini hazırlasınlar ve o şekilde ahırlarını yapsınlar her türlü altyapı hizmeti gelir." dedi.

ÇEVREYLE İLGİLİ BÜTÜN İHTİYAÇLARI TAMAMLADIK

Hafriyat ve çöplerin atılacağı alanların belli olduğunu ifade belirten Özcan, şöyle konuştu: "Bazı bölgelere yasak olmasına ve uyarmamıza rağmen yine de çöp ve hafriyat atıyorlar. Belediye olarak çevreyle ilgili bütün ihtiyaçları tamamladık. Eski çöplüğün rehabilitasyonu yapıldı, sıfır kanalizasyon şebekemiz var. Arıtma tesisimiz denemede de olsa çalışır vaziyette. Yeni çöp tesisimiz kullanılıyor. Bireysel olarak da bilinçlenerek, bu gibi konularda sağ duyulu olmalıyız." 

Google Play Store’dan Medya Keşan uygulamasını indirmek için BURAYA TIKLAYINIZ

Apple Store’dan Medya Keşan uygulamasını indirmek için BURAYA TIKLAYINIZ

Facebook sayfamız için BURAYA TIKLAYINIZ

Twitter için BURAYA TIKLAYINIZ

Instagram için BURAYA TIKLAYINIZ

Google plus için BURAYA TIKLAYINIZ

Youtube Kanalımız için BURAYA TIKLAYINIZ