Keşan Motorlu Taşıyıcılar ve Kamyoncular Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Yavaş, dün yaptığı açıklamada bölgemizde hasat mevsiminin başlamasıyla birlikte işlerde az da olsa bir iyileşme olduğunu söyledi.

ÇİFTÇİ DE OLDU MU, KAMYONCUDA DA OLUYOR

Kooperatif ortaklarının 68 kamyonu ile bölgemizdeki sanayici, tüccar ve çiftçilere en iyi ve en uygun şartlarda hizmet vermekte olduklarını da ifade eden Yavaş,Türkiye’nin her yerine taşıma yapıyoruz. Türkiye’nin her yerinden de getirilmesi gereken bir mal varsa bölgemize getiriyoruz. İçinde bulunduğumuz şu günlerde bölgemizde buğday hasadı başladı. Bizden nakliye hizmeti almak isteyen çitçilerimize her türlü kolaylığı göstererek hizmet vermeye çalışıyoruz. Çiftçide oldu mu kamyoncuda da oluyor” dedi.

ÖZEL NAKLİYE İŞLERİNE GİDEMİYORUZ

Kooperatif olarak daha çok bölgemizdeki fabrikalardan yurdun değişik bölgelerine yapılan sevkiyat işlerini aldıklarını, ancak özel şahıs nakliyelerini çeşitli nedenlerle yapamadıklarını da ifade eden Yavaş,Bunun da nedeni piyasada belli bir fiyat istikrarı olmaması ve özellikle Güney Doğu Anadolu bölgesinden bu tarafa nakliyeye gelen kamyoncular. Duyduğumuza göre oralarda Suriye mazotu 2 lira 40 kuruşa satılıyormuş. Biz burada mazotu bugün için 4 lira 26 kuruştan alıyoruz. Böyle olunca nakliye fiyatında bizim verdiğimiz fiyatla bu kamyoncuların verdikleri arasında biraz fark oluyor.” diye konuştu.

HÂLÂ 2011 FİYATLARI İLE ÇALIŞIYORUZ

Ülkemizde bulunan tüm sektörlerin olduğu gibi nakliyecilik sektörünün de çeşitli zorluklarla ayakta kalmaya çalışıp hizmet ürettiğini kaydeden Yavaş, şöyle konuştu:  “Artık trafik yönünden ve tonaj bakımından hiçbir sıkıntı kalmadı. K2 Belgesi olmayan hiçbir şoför nakliye işinde çalışamıyor. Bir K2 belgesini çıkarmanın bedeli de yaklaşık 18 bin lira civarında. Bu nedenle meslekte genç şoförler yetişemiyor. Mazota defalarca zam gelmesine rağmen hâlâ 2011 fiyatları ile nakliye yapıp ayakta kalmaya ve hizmet üretmeye çalışıyoruz”