HÜSEYİN ÜNSAL YÜCEL

Keşan Belediyesi ve Türk Kızılayı Edirne Kan Merkezi tarafından geçen Cumartesi ve Pazar günleri, Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen ve kan bağışında bulunanlara belediye tarafından 5 litrelik ayçiçek yağı hediye edildiği kampanya, vatandaşların yoğun ilgisini gördü. Sabahın erken saatlerinde kan bağışı çadırına gelenler, form doldurarak sıraya girdi. Zabıta ekipleri, sırada bekleyenleri sosyal mesafe kuralına uymaları konusunda sık sık uyardı. Kan bağışında bulunan ilk 300 kişiye belediye tarafından 5 litrelik ayçiçeği yağı hediye edildi.

Kan bağışlayana 5 litrelik sıvı yağ kampanyasına yoğun ilgi HÜSEYİN ÜNSAL YÜCEL Keşan Belediyesi ve Türk Kızılayı Edirne Kan Merkezi işbirliğinde düzenlenen ve kan bağışında bulunanlara 5 litrelik ayçiçeği yağı hediye edildiği kampanya, yoğun ilgi gördü. Keşan Belediyesi ve Türk Kızılayı Edirne Kan Merkezi tarafından geçen Cumartesi ve Pazar günleri, Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen ve kan bağışında bulunanlara belediye tarafından 5 litrelik ayçiçek yağı hediye edildiği kampanya, vatandaşların yoğun ilgisini gördü. Sabahın erken saatlerinde kan bağışı çadırına gelenler, form doldurarak sıraya girdi. Zabıta ekipleri, sırada bekleyenleri sosyal mesafe kuralına uymaları konusunda sık sık uyardı. Kan bağışında bulunan ilk 300 kişiye belediye tarafından 5 litrelik ayçiçeği yağı hediye edildi. Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, beraberinde kampanyaya personeliyle destek veren Keşan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İsmail Şapçı, Keşan Ticaret Borsası Başkanı Necmi Kaymaz, AK Parti Keşan İlçe Başkanı Gürcan Kılınç, yönetim kurulu üyeleri ve bazı muhtarlarla birlikte kan bağışı çadırını ziyaret etti. HABERİN DEVAMI HİKAYEDE #medyakeşan #sarostv @helvacioglu.mustafa #keşanbelediyesi @@ismailsapci @necmikaymaz @kilinc.gurcan #kızılay #kanbağışı

Medya Keşan (@medyakesan)'in paylaştığı bir gönderi ()

Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, beraberinde kampanyaya personeliyle destek veren Keşan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İsmail Şapçı, Keşan Ticaret Borsası Başkanı Necmi Kaymaz, AK Parti Keşan İlçe Başkanı Gürcan Kılınç, yönetim kurulu üyeleri ve bazı muhtarlarla birlikte kan bağışı çadırını ziyaret etti.

BİR DAMLA KANIN BEDELİ PAHA BİÇİLEMEZ

Belediye Başkanı Helvacıoğlu, pandemi nedeniyle ülke genelinde kan bağışı sayısının düştüğünü belirterek, "Biz bunu aşmak için Türkiye'ye örnek olsun diye bütün kurumlarımızla birlikte bir kampanya gerçekleştirdik. Daha kampanyanın ilk saatlerinde kuyruklar oluştu. Herkesin bu kampanyaya destek olmasını temenni ediyoruz. Bir damla kanın bedeli paha biçilemez. Ancak Biz belediye ve kurumlarla işbirliği içerisinde farkındalık oluşturma adına kan bağışlayan ilk 300 kişiye 5 litrelik sıvı yağ veriyoruz. Ayrıca sosyal medya üzerinden başlattığımız 'en çok kim kan verecek?' şeklindeki meydan okuma kampanyasında da kurumlara çağrıda bulunduk. Kurumlarda buna kayıtsız kalmadı. Toplum olarak bir birinin derdiyle dertlenebilen, bağları kuvvetli bir yapıya sahibiz" dedi.

Kampanya kapsamında 14'üncü kez kan bağışında bulunduğunu ifade eden Helvacıoğlu, "Türkiye'de zannediyorum ki 14'üncü kez kan bağışında bulunan madalyalı belediye başkanı yok. Mütevazi olmayacağım. Bütün belediye başkanlarını kan vermeye davet ediyoruz. Hepsine meydan okuyorum. Ayrıca alacağım hediye sıvı yağı da ihtiyacı olan birine vereceğim" diye konuştu.

DAVET ÜZERİNE HAREKETE GEÇTİK

Keşan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İsmail Şapçı da, davet üzerine harekete geçtiklerini ifade ederek, "Bizler de kan vereceğiz. İnşallah bu farkındalık yaratır. Bu farkındalıkla inşallah daha fazla kan bağışı olur. Halk olarak ne kadar çok kan bağışında bulunursak o kadar çok hayat kurtarabiliriz" ifadelerini kullandı.

Yenimescit Mahallesi Muhtarı Fikret Kantar, halkın kampanyaya büyük ilgi gösterdiğini belirterek, emeği geçenlere teşekkür etti.

AK Parti Keşan İlçe Başkanı Gürcan Kılınç da, kampanyaya katılımın yoğun olduğuna dikkat çekerek, kan bağışında bulunanlara teşekkürlerini sundu.

Keşan Ticaret Borsası Başkanı Necmi Kaymaz ise belediyenin daveti üzerine borsa yönetici ve üyeleri olarak kan bağışında bulunmak üzere alana geldiklerini kaydederek, kan vermenin insan hayatı kurtarmadaki önemine dikkat çekti.

Etkilikte, 48'inci kez kan bağışlayan Sedat Kral'a da Türk Kızılayı Edirne Kan Merkezi tarafından plaket takdim edildi. Öte yandan Keşan Belediye bandosu da alanda konser verdi.