CHP Keşan İlçe Yönetim Kurulu Başkanı Ufuk Kanışkan, dün yaptığı açıklamada, hem geçen 1 Mayıs’ta çıkan olayları değerlendirdi hem de Hükümet’in IMF’ye olan borcunun bitmesiyle ilgili görüşlerini açıkladı.

“POLİS, ORANTISIZ GÜÇ KULLANDI”

Kanışkan, Keşan Ticaret Borsası seçimlerine yaptığı nezaket ziyareti sırasında basın mensuplarının isteği üzerine değerlendirmede bulundu. İlk olarak 1 Mayıs İşçi Bayramı’yla ilgili olarak konuşan Ufuk Kanışkan şöyle dedi: “Özellikle İstanbul Taksim Meydanı’nda yaşanan olumsuzluklara değinmek istiyorum. Dünyanın her yerinde emeğin bayramı olarak kutlanan 1 Mayıs, ne yazık ki Türkiye’de hükümetin orantısız güç kullanması nedeniyle ciddi sıkıntılarla geçti. CHP konvoyuna da parti binasına girerken saldırı oldu. Dünyanın her yerinde bu tür kutlamalara polisin gösterdiği hoşgörü, Türkiye’de neredeyse yok. Hatta ülkemizin bazı bölgelerinde, hiç yaşanmadı. 1 Mayıs günü Suriye sınırında bir polisimiz ve askerimizin şehit olduğu bir başka acı yaşandı. Bunlar, hükümetin yanlış dış politikalarının bir sonucu. Yine de 1 Mayıs, Türkiye’nin birçok yerinde kutlandı. Emekçilerin, içinde bulunduğu ekonomik sıkıntılar, işçilerin gitgide sendikasızlaştırılması, sarı sendikaların ön plana çıkarılması ve taşeron işçiler sorunu, hepsi üst üste konulduğunda 1 Mayıs İstanbul’da çok ciddi sıkıntılarla kutlandı.”

“IMF’YE OLAN BORCUN BİTMESİ, ÖVÜNÜLECEK BİRŞEY DEĞİL”

Daha sonra, Türkiye’nin mayıs ayında IMF’ye olan borcunun biteceği konusuna değinen Ufuk Kanışkan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bunu büyük bir başarı olarak kabul ediyorlar ama genel anlamda bakıldığında, dünyada IMF ile anlaşma yapan 7 ülke var. 172 üyesinden sadece 7’sinin borcu var. Biz de şimdi o borçsuzlar arasına gireceğiz. Ancak dikkat edildiğinde, IMF’ye olan borcumuzun çok daha büyük miktarındaki bir bakiye, Türkiye’ye giren ve ne zaman ülkemizi terk edeceği belli olmayan sıcak paradır. Bu anlamda hükümet IMF’ye olan borcun kapanmasıyla övünüyor ama bu borç, Türkiye’nin tüm dış borcunu temsil etmiyor.”