GİZEM GÖRÜR

Kantar gerçekleştirdiği açıklamada, istihdam alanlarının arttırılması ve insanların istihdam edilmesiyle birlikte çocuk işçilik sorunun da çözüleceğini belirtti. Madde bağımlığı konusunda da, cezai yaptırımların arttırılması gerektiğini söyledi.

ÇALIŞMAK ZORUNDALAR

Okulların kapanmasıyla birlikte birçok çocuk ailesiyle tatil için farklı yerlere giderken, mahallede yaşayan ve ekonomik durumu iyi olmayan çocukların aile bütçesine katkı sağlamak için çalışmak zorunda kaldığını hatırlatarak, sözlerine başlayan Kantar, şunları söyledi: “Çocuklarımızın birçoğu ekonomik nedenlerden ötürü ilkokul ya da ortaokulu bitirdikten sonra eğitim hayatına devam etmiyor. Devam etmeyen çocuklarımız da, dışarıdan liseyi bitirmeye çalışıyorlar. Ayrıca, aile bütçesine katkıda bulunmak için çalışmak zorundalar. Çünkü mahallemizde yaşayan insanların çoğunlukta olduğunu görüyoruz. Çocuklarımız diğer arkadaşları gibi tatile gidemiyor ve çalışarak, bir sonraki eğitim-öğretim yılının masraflarını çıkarmak için çalışıyor.”

SPORA YÖNLENDİRİYORUZ

Çocukların kötü alışkanlıklara yönelmemesi adına sportif faaliyetlerde bulunmalarını sağladıklarını ifade eden Fikret Kantar, sözlerine şöyle devam etti: “Çocuklarımız Keşan İdman Yurdu Kulübü’nde sportif faaliyetlerini sürdürüyorlar. Okullar tatil olduğu zaman çalışmayan çocuklarımızı kötü alışkanlıklardan uzak tutmak için spora yönlendiriyoruz. Bu durum da bizleri son derece memnun etmektedir.”

İSTİHDAM ALANLARI YARATILIRSA, İNSANLARIMIZ DA İŞSİZ KALMAZ

Keşan’da istihdam alanlarının artırılması için somut adımların atılması gerektiğine vurgu yapan Kantar, şunları söyledi: “İstihdam alanları yaratılırsa, insanlarımız da işsiz kalmaz. Böylece, bölgemizde çocuk işçilerin çalıştırılma oranı da, düşer. Kısacası, istihdamın artırılmasıyla birlikte kötü işlere ya da kötü alışkanlıklara yönelme diye bir durum söz konusu olmaz. Bundan ötürü de, yetkililerin öncelikle istihdamın artırılması için çalışmaları gerekiyor.”

CEZAİ YAPTIRIMLARIN ARTTIRILMASI GEREKİYOR

Madde bağımlığı konusunda, devlet ve hükümet yetkililerine de seslenen Fikret Kantar, sözlerini şöyle tamamladı: “Çocuklarımızın kötü alışkanlıklardan kurtulması için cezai yaptırımların arttırılması gerekiyor. Emniyet yetkilileri ve diğer kurumlar, bu konuda mücadele ediyor ancak, cezalar konusunda hükümet yetkililerin belli bir değişiklik yapması gerekiyor. Sadece satanlar değil, içenler de hapisle cezalandırılırsa, sorunun çözüleceğine inanıyorum. Çünkü hapis yatan birçok kişinin, cezası bittikten sonra kullanmadığını görüyoruz.”